Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Nokia maina kursu? Paraugāmies tālāk!

Šodien Londonā Nokia vadītājs Stīvens Elops un Microsoft vadītājs Stīvs Balmers paziņo par partnerattiecību izveidošanu preses konferencē. No šodienas Nokia saviem viedtālruņiem izvēlas Windows Phone operētājsistēmu.

Nokia adaptēs Windows Phone kā savu primāro viedtālruņu platformu un no savas puses palīdzēs Microsoft ar savu rūpniecisko kompetenci tālruņu ražošanā kā arī tālruņos izmantotās tehnoloģijās, piemēram attēlu uzņemšanā un apstrādē. Tas savukārt krietni palielinās Windows Phone lietotāju daļu, jo Microsoft pats tālruņus neražo.

Patiesībā abiem uzņēmumiem šis ir loģisks un pamatots solis. Nokia ar katru gadu zaudē savas tirgus pozīcijas inovatīvu produktu trūkuma dēļ. Microsoft, pateicoties Android un iOs pieauguma spiedienam, zaudē savu operētājsistēmu lietotāju tirgu, kas nākotnē varēja izraisīt lavīnveidīgu patēriņa samazinājumu. 

Šodien, neskatoties uz Android, Google vai Apple apdraudējumu, abu uzņēmumu rīcībā ir nauda, tirgus un stipra ražošanas un tirdzniecības bāze. Microsoft rīcībā ir Office dokumentu formāti un visas izrietošās tiesības, Bing meklētājs, Xbox live un kartes, kā arī Microsoft ir investējis lielus līdzekļus mākoņpakalpojumos. Apvienojot gatavu un kompetentu Nokia rūpniecisko ražošanu, apjomus, esošo lietotāju skaitu ar Microsoft vērienu, tirgu, spējām un programmatūru, mobilo tālruņu tirgus iegūst visai nopietnu spēlētāju. Cilvēki šo paziņojumu pamatā ir uztvēruši kā Nokia glābējzvanu, taču šis ir abiem uzņēmumiem ļoti izdevīgs solis, ja raugāmies uz strauji augošo miljardu biznesu - mobilo aplikāciju tirgu.

Šis paziņojums izskan nepilnu nedēļu līdz Barselonā notiekošajam Mobilo risinājumu un aplikāciju pasaules kongresam. Gan Microsoft, gan Nokia ir plaša un spējīga savas produkcijas tirdzniecības bāze, kā rezultātā arī mobilo aplikāciju tirgū, apvienojot Microsoft Marketplace un Nokia Ovi, mēs visticamāk jau visai drīz ieraudzīsim aplikācijas gan datoram, gan tālrunim, līdzīgi kā to jau ir izveidojis Apple.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko