Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Sony Ericsson Xperia Arc viedtālruņa apskats

Cik atceros, Sony Ericsson tālruņi vienmēr bijuši saistoši to dizaina dēļ. Elegants, moderns un vilinošs. Viegls, plāns ar izliektu muguru - jaunais “Xperia arc” modelis nav izņēmums.

“Xperia arc” ārējais izskats, kā jau to var noprast, ir pielīdzināts arkveida formai. Ekrāns ir mums pierastā plakanā formā, bet viedtālruņa otrā puse ir ieliekta uz iekšu, pat neskatoties uz to, ka tālrunis ir visai plāns. Sāni ir hromēti. Šādā dizainā var saskatīt parocīgu funkcionalitāti, jo, kā zināms, modernie viedtālruņi spēj arī uzkarst, īpaši to aizmugurējā daļa, kurā atrodas procesors. Tādēļ šada forma dod iespēju tālruņa aizmugurei dzesēties, ja tas ir novietots uz galda.

Tālrunim ir platformāta ekrāns, kura augšdaļu rotā mūžīgi esošais Sony Ericsson uzraksts, tikai šeit viņš tas spīd visās varavīksnes krāsās spožas gaismas avota tuvumā. Ekrāna spožums, prakstiski, stipri neatšķiras no citu kolēģu un konkurentu iespējām, tomēr kā liels pluss jāatzīmē krāsu piesātinātība, kas ir tik labi redzama, ka iespējams aizmirst par viedtālruņa vienīgo līdz šim pamanīto mīnusu - enerģijas patēriņš arī ir visai iespaidīgs. 

Vienreiz atstājot to ieslēgtu ar 15% akumulatora līmeni uz nakti, cerot, kā jau tas vienmēr ir bijis ar iepriekšējiem telefoniem, “arc” no rīta bija mēms, bez dzīvības pazīmēm.

Neoklasika.

Apskatot tālruni, pamanāmas klasiskās Sony Ericsson tālruņu nianses, proti, vienmēr visur esošā pogu "back". Ieejot aplikācijās ar viduspogu uz ekrāna un atgriešanās uz starta lappusi caur "home" stila podziņu. Īpaši iepriecina pieejama trešā poga, kas izsauc "options" funkcijas. Jebkurā aplikācijā, jebkurā pozīcijā, kurā jūs atrodaties, ar šīs pogas palīdzību var mainīt uzstādījumus ātri un ērti. Galvenajā panelī ir iespēja ievietot vēl četras aplikāciju iespējošanas ikoniņas blakus aplikāciju pogai. Šāda iespēja ir ievērota arī vecākos modeļos un ir ir visnotaļ parocīga.

Sony Ericsson aplikācijas.

Dažas funkcijas jau ir zināmas pēc pieredzes, proti, TrackID, PlayNow, Officesuit. Daudz lielāku interesi radīja LiveWare un Timescape. LiveWare ir tāda kā visu iespējamo ierīču saskarsmes veidu kontroles telpa. Šeit tu vari aplūkot, ko tagad tu vari pieslēgt, aktivēt vai atrast, kā ar tām rīkoties. Samērā noderīga funkcija, ja vēlies efektīvi kontrolēt sava tālruņa darbību uz ārpusi. 

Savukārt Timescape aplikācijas galvenā funkcija ir saņemt visus iespējamos jaunumus no sociālajiem tīkliem, tādiem kā facebook, twitter vai e-pasta kontiem ar iespēju papildināt šo sarakstu. Aplikācija katru ziņu ievieto nelielā rāmītī, fonā ieliekot arī bildi, ja tāda ir, un pasniedz saraksta veidā. Sarakstu ir ļoti viegli pāršķirstīt un vērot. Novietojot šo aplikāciju galvenajā ekrānā, jūs varat būt drošs, ka saņemsit visas jaunākās ziņas no saviem draugiem un paziņām. Var uzstādīt informācijas atjaunošanas regularitāti, kā arī manuāli panākt tūlītēju saraksta atjaunošanu.

Televizors kabatā.

Ilgi nepētot instrukciju, vēlējos pēc iespējas ātrāk pārbaudīt HDMI kanālu. Izvēloties pienācīgu ekrānu klasiskā widescreen formātā, telefonis tiek pieslēgrs televizoram ar un .. attēls ir detalizēts un iespaidīgi kvalitatīvs. Viss telefona ekrāns parādījās televizorā kā ieslēgts dators. Mobile BRAVIA dzinējs ir tiešam parocīgs. Ieslēdzot telefona atmiņā esošo Final Fantasy Online ieskata video, kas jau iepriekš ir redzējis vairākas reizes datorā, redzama tūlītēja atšķirība - kontrasts uz telefona atskaņotā video caur televizoru bija daudz košāks, neskatoties uz to, ka pirms šis video ir skatīts 1080p izšķirtspējā. Atšķirība no 720p ir nemanāma. BRAVIA dzinējs sekmīgi ietekmēja arī fotoattēlu aplūkošanu. Atsevišķi jāpiezīmē, ka filmēšana uz “arc” ir nedaudz apgrūtinoša tā niecīgā svara dēļ, toties kvalitāte uzņemtajiem video ir satriecoša. Nav “artefaktu”, nav neviena izbojāta kadra. Tālrunis prot uzturēt asumu arī pārvietojoties.

Ar BRAVIA dzinēju tāda nodarbe kā žurnāla, grāmatas vai pat komiksa lasīšana, pārvēršas par patīkamu laika nosišanu. Esmu pamēģinājis palasīt žurnālu pdf formātā un sāku saprast iPad lietotāju auzraušanos ar žurnālu elektronisko versiju lasīšanu. Eksperimentējot ar ieskanētu komiksu lasīšanu var droši teikt, ka pat ja ieskanētā lapa bija viduvējā kvalitātē, BRAVIA uzlaboja bildi un tekstu līdz līmenim, ka lasīt ekrānā var pusmetra attālumā.

HD kamera pie rokas.

Foto uzņemšana ir ir viegla. Ja vēlies iemūžināt it visu savā dzīvē, Sony Ericsson “arc” nodrošinās, ka tas notiek viegli un uzņemtās bildes patiešām ir labā kvalitātē. Uzņemtos attēlus var apskatīties galerijā, kas ir izstrādāta visai pārdomāti. Katra bilde ir speciāli samazināta zemā kvalitātē, lai garais bilžu saraksts ielādējas ļoti ātri. Izvēloties kādu noteiktu bildi, tā ielādējas pilnā kvalitātē, pēc kā visas turpmākās bildes arī jau paspēj pārlādēties augsā izšķirtspējā, padarot vērošanu ātrā un komfortablā izklaidē.

Kamera arī atbalsta video uzņemšanu HD kvalitātē. Kā var redzēt SE reklāmas rullītī, pieejamas dažādas iespējas uzņemto video pārkonvertēt. Sony Ericsson “arc” tiek uzlādēts un pieslēgts pie tīkla ar USB pieslēgumu.

"Mans skaļāks par tavējo!"

Mūsu rīcībā esošais iepriekšējais Sony Ericcon tālrunis G900 skaļuma sacensībās uzveiktu jebkura izaicinājumu, pat ja sāncensis bija apbruņojies ar “Walkman” vai citu mūzikas atskaņošanai paredzēto telefonu. Bet šoreiz uzsvars likts uz atskaņošanas kvalitāti, nevis maksimālo skaļruņa izturību. Skatoties video un klausoties mūziku ar ārējo skaļruni, skaņa ir laba, un augstas frekvences skaņās nebija dzirdama čirkstoņa. Tomēr skaļumu vēlētos palielināt, jo uzgriežot skaļumu līdz galam tika gaidīts vēl. Uz galda novietots, “arc” skan gan pavisam savādāk. Skaņai atstarojoties no galda, skaņa ievērojami pastiprinās pat tiktāl, ka prasās nogriezt klusāk.

Lieliska pārmaiņa ir iespēja austiņas un citas skaņas ierīces tagad pieslēgt caur klasisko audio jack kontaktu, tādu, kāds sastopams pilnīgi visur. Atceroties iepriekšējajos Sony Ericcon tālruņos pieslēgvietu, kur viss tika pieslēgts caur lieliem, plakaniem kontaktiem, kas bija neparocīgi un viegli lūstošiem, šāds solis ir atvieglojums. “Arc” skaņa austiņās “atdzīvojas”, atšķirībā no ārējā skaļruņa. Noklausoties dažas dziesmas, varam ielādēt no aplikāciju veikala interneta radio aplikāciju un novērtēt algoritmus, kas nelielas bitplūsmas audio “izvelk” baudāmā kvalitātē. Savukārt ekvalaizera klasiskie uzstādījumu varianti noder, ja vēlies baudīt mīļāko mūziku savā gaumē.

Dusmīgie putni un citi zvēri.

Mūsdienu lietotājam tālrunis ir vairāk kā vienkāršs sakaru līdzeklis. Tas ir arī multimediju platforma un “atrakciju” krātuve, tādēļ pārbaudīsim arī spēles. Lielāko interesi izraisa komplicētas grafikas 3D stuila spēlītes uz telefona, jo esam pieredzējuši lieliskus tālruņus kapitulējam nepieciešamās skaitļošanas jaudas priekšā. Tālrunī pieejamā “Let's golf”. Neesam lieli golfa fani, bet spēle izskatās ļoti labi. Taču atzīsim, ka apskatoties dažus videoklipus internetā par citām spēlēm, šādai Golfa spēle noteikti nevarētu būt robežai šim viedtālrunim.

Tuvākās rozetes meklējumos!

Diemžēl visām modernām tehnoloģijām un iespējām ir viens liels trūkums, kas ir īpaši izteikts jaunajiem viedtālruņiem, jo īpaši tiem, kurus izmanto gan spēlēm, gan video atskaņošanai. Cerība nepameta līdz brīdim, kad vienkārši paklausoties mūziku caur interneta radio kādas 3 stundas ar WiFi starpniecību izrādījās enerģētiski dārgs prieks. 

Lielu daļu laika telefons pavadīja pie lādētāja. Liekas, ja jau mums visapkārt ir tik daudz modernu lietu, kādēļ joprojām nav atrisināta enerģijas patēriņa problēma? Tik pat labi es varētu lietot tīmekļdatoru vai klēpjdatoru, jo tāpat cilvēki tos lieto pieslēgtus pie rozetēm. 

Risinājums atradās izslēdzot satelīta uztveršanas funkciju, kas, protams, patērē milzumdaudz enerģijas.

Secinājums.

Sony Ericsson “arc” ir iespaidīga multimediju ierīce, ar teicamu interneta iespēju “kapitalizāciju”. Visa “arc” būtība ir interneta vidē, tas stimulē izmantot dažādas aplikācijas un savienoties ar pasauli. Glīts, viegls un lielisku ekrānu, šis ir ļoti veiksmīgs Sony Ericsson solis. Akumulatora dēļ tas nesaņems visas piecas zvaigznes, taču joprojām vērtējams, kā “ieteicams”!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 25.04.2024.

Esmu noskatījies diezgan daudz filmu, bet joprojām nekādi nevaru saprast, kāpēc tajās sieviete, pavadījusi nakti kopā ar vīrieti, no rīta aizsedz savas krūtis ar segu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko