Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 30. maijs
Lolita, Vitolds, Letīcija

Apstiprina KPMG Baltic par Krājbankas maksātnespējas administratoru

Rīgas apgabaltiesa auditorfirmu KMPG Baltic apstiprinājusi par Latvijas Krājbankas maksātnespējas administratoru, aģentūrai BNS apliecināja apgabaltiesas preses sekretārs Aigars Bērziņš.

KPMG Baltic rakstveidā ir pilnvarojusi Jāni Ozoliņu veikt Latvijas Krājbankas administratora pienākumus.

Pēc Bērziņa teiktā, Latvijas Krājbankas maksātnespējas lietu tiesa plāno skatīt pēc nedēļas, 23.decembrī.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) biroja vadītāja Anna Dravniece aģentūrai BNS iepriekš paskaidroja, ka atbilstoši Kredītiestāžu likumam par administratoru kredītiestādes maksātnespējas procesā var būt fiziskā persona, kas ieguvusi maksātnespējas procesa administratora sertifikātu, vai zvērinātu revidentu komercsabiedrība. "Šajā gadījumā, izvērtējot faktiskos apstākļus, komisija par atbilstošāko maksātnespējas procesa administratora kandidātu iesniegšanai apstiprināšanai Rīgas apgabaltiesā ir izvēlējusies KPMG Baltic. Savukārt, ja par administratoru tiek iecelta zvērinātu revidentu komercsabiedrība, tā norīko fizisku personu, kas pildīs administratora pienākumus" viņa sacīja.

Ziņots arī, ka Rīgas apgabaltiesa 13.decembrī nolēma pieņemt izskatīšanai FKTK pieteikumu un ierosināt Latvijas Krājbankas maksātnespējas lietu. Vienlaikus tiesa nolēma, ka FKTK jāizvirza cits bankas maksātnespējas administratora amata kandidāts.

Ar pieteikumu tiesā FKTK vērsās decembra sākumā, tomēr konstatēto trūkumu dēļ tas tika atstāts bez virzības līdz 27.decembrim. Sākotnēji FKTK bankas maksātnespējas administratora amatam izvirzīja Aigaru Lūsi, tomēr pagājušajā nedēļā komisija viņa kandidatūru atsauca. Pēc konsultācijām, tostarp ar tiesībsargājošajām institūcijām, tika pieņemts lēmums par maksātnespējas administratoru virzīt Intu Goldmani, kurš savus pienākumus veiktu kopā ar zvērinātu auditoru kompāniju Deloitte Latvia. Maksātnespējas administratoram juridisko atbalstu sniegtu advokātu birojs Varul.

FKTK padome 21.novembrī nolēma apturēt Latvijas Krājbankas visu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Lēmums pieņemts, pamatojoties uz konstatēto līdzekļu iztrūkumu bankā, par ko tika informēta Ģenerālprokuratūra. Valsts policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar Latvijas Krājbanku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses