Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Gada nogalē veselības apdrošināšanas polises izmanto līdz pat 50% biežāk

Gada nogalē veselības apdrošināšanas polises izmanto līdz pat 40% - 50% biežāk, attiecīgi pieaugot arī izmantoto medicīnas pakalpojumu skaitam, liecina apdrošināšanas sabiedrības Ergo dati.

Visbiežāk apdrošinātās personas izmanto ambulatoros pakalpojumus, un arī šogad visbiežāk apmeklētākie speciālisti Latvijā ir ģimenes ārsts, ginekologs, terapeits un ķirurgs. Tas esot skaidrojams ar to, ka lielai daļai apdrošināšanas polišu derīguma beigu termiņš ir tieši gada nogalē.

Pēdējo divu gadu laikā ievērojami lielākā apdrošināto personu aktivitāte novērojama vasarā, kad ārsta apmeklējumam ir vairāk laika, kā arī paaugstināta speciālistu apmeklējuma intensitāte novērojama gada nogalē un marta, aprīļa mēnešos.

"Kopumā aizvadīto gadu tendences liecina, ka attiecībā uz apdrošināšanas polišu izmantošanu ir izlīdzinājusies sezonalitāte. Ja kādreiz visizteiktākais polises izmantošanas periods bija marts un aprīlis, tad šogad ārstniecības iestādes bieži tika apmeklētas arī vasarā, kad ir atvaļinājumu laiks, kas tiek izmantots veselības stāvokļa uzlabošanai. Tajā pašā laikā jāatzīmē, ka apdrošinātās personas ārstu visbiežāk apmeklē tuvojoties polises termiņa beigām, kas nereti sakrīt ar gada nogali," skaidro Ergo veselības apdrošināšanas departamenta vadītājs Baltijā Gints Konrads.

Viņš arī norāda, ka sabiedrībā joprojām līdz galam nav izprasta apdrošināšanas polises būtība - tā domāta negaidītiem veselības sarežģījumu gadījumiem, lai palīdzētu izvairīties no neparedzētiem finansiāliem izdevumiem. Ja ārsts tiek apmeklēts bez iemesla, tikai tādēļ, ka polises derīguma termiņš tuvojas beigām, polisē pieejamais limits tiek iztērēts nelietderīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses