Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

One Baltic neinteresē investīcijas viesnīcās un tirdzniecības centros

Lielbritānijas uzņēmumu One Baltic Investment Group Latvijā neinteresē investīcijas viesnīcu biznesā vai kāda tirdzniecības centra iegādē, sacīja One Baltic izpilddirektors Jurijs Ušeņins.

"One Baltic ir pētījusi un vērtējusi arī tirdzniecības centru segmentu. Mūsu pozīcija ir tāda - tirdzniecības centru ir vērts iegādāties tad, ja ir sadarbības partneris, kurš nodarbosies ar šī tirdzniecības centra ekspluatāciju, tirgotāju piesaisti. Vērojam šo segmentu, One Baltic ir pat daži partneri Itālijā, kas būtu gatavi šajā biznesā piedalīties, taču pagaidām nav plānu par kāda tirdzniecības centra iegādi," skaidroja Ušeņins.

Jautāts, vai uzņēmums nav plānojis iegādāties kādu viesnīcu Rīgā, Ušeņins atbildēja, ka par viesnīcu biznesu One Baltic neinteresējas, un šis segments pat netiek pētīts.

"Viesnīca ir bizness, kas prasa ikdienas piedalīšanos šī biznesa vadīšanā. Nav iespējams, ja kaut kur pieder viesnīca, nelikties par to ne zinis. Tas pat nav nekustamo īpašumu bizness, tas ir viesmīlības bizness," piebilda Ušeņins.

Jau ziņots, ka One Baltic gada laikā nekustamo īpašumu iegādē Latvijā investējis aptuveni 40 miljonus eiro (28 miljonus latu).

Patlaban One Baltic jau ir noformējis sākotnējo investīciju portfeli, tāpēc uzņēmums vērtē iespējas tirgū un pirks interesantus dzīvojamo vai biroju ēku objektus, taču konkrēti investīciju apjomu plāni tuvākajam laikam netiek izvirzīti, skaidroja Ušeņins.

Uzņēmums Latvijā ir iegādājies biroju ēkas Tērbatas ielā 14 un Vienības gatvē 87H, dzīvojamās ēkas Raiņa bulvārī 3, Kaivas ielā 50, kompleksu Vāgnera rezidence Vāgnera ielā 18 un 20, kā arī ēku Zeltrītu ielā 26, Mārupē.

One Baltic dibināta nedaudz vairāk nekā pirms gada ar mērķi veikt investīcijas postpadomju valstīs. Patlaban ir projekti Ukrainā, tiek veikts Kazahstānas un Azerbaidžānas nekustamo īpašumu tirgus monitorings, taču pagaidām šajās valstīs investīcijas vēl nav veiktas un tuvākajā laikā netiek plānotas, skaidroja Ušeņins.

Lielbritānijas uzņēmums One Baltic Investment Group specializējas investīcijās un nekustamā īpašuma objektu attīstībā. Uzņēmums fokusējas uz ātri augošiem reģioniem, kur ir ievērojams pieprasījums pēc dzīvojamām un komercplatībām, tāpēc One Baltic investē Baltijas valstīs, Ukrainā un Krievijā. Priekšroka tiek dota dzīvojamiem un biroju īpašumiem, ieguldot naudu gan pabeigtos objektos, gan celtniecības stadijā esošos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses