Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Paredz strīdus par Lido viesnīcu egles formā

Uz atpūtas centru Lido Krasta ielā rīdzinieki un pilsētas viesi brauc ne tikai labi paēst, bet arī priecēt acis par krāšņajiem rotājumiem, izklaidēties atrakciju parkā, slidot vai noklausīties kādu koncertu brīvdabas estrādē. Taču, iespējams, pēc pieciem gadiem cilvēkus uz šejieni vilinās arī jauns Latvijas brīnums — 40 stāvu augstumā egles formā uzbūvētā viesnīca, kurā katrs stāvs un numuriņi būs iekārtoti kādam gadsimtam atbilstošā stilā.

Lido apstiprina, ka top tās skices un tiek meklēti investori, plašākus komentārus sniegt atsakoties. Dienas aptaujātie arhitekti, viesnīcu un tūrisma nozares pārstāvji, vienprātīgi atzīstot, ka šāda ēka piesaistīs tūristu uzmanību, aicina pilsētu izmantot iespēju un pārdomāt daudz ērtāku piekļūšanu šai vietai. Daži arī prognozē, ka, par spīti unikālam arhitektoniskajam risinājumam, tas sabiedrībā un profesionāļu vidū vēl raisīs nopietnas diskusijas.

"Lido jau tagad ir tūrisma objekts un noteikti Rīgas simbols, ko atceras daudzi. Īpaši interesanta ēka tikai vairotu apmeklētāju interesi," uzskata Latvijas institūta direktors Ojārs Kalniņš, kuram piekrīt arī Tūrisma attīstības valsts aģentūras direktors Uldis Vītoliņš. Aptaujātie viesnīcu pārstāvji gan uzsver, ka mūsdienās tūristus ir grūti pārsteigt, jo pasaulē arvien biežāk tiek celtas netipiskas viesnīcas, piemēram, Dubaijā viesnīca buras formā, Skandināvijas valstīs — no ledus veidotas naktsmītnes. Pilsētas galvenais arhitekts Jānis Dripe paredz nopietnas diskusijas par Lido projektu, skaidro, ka "tieša tēlu pārnešana uz arhitektūru vienmēr ir rūpīgi analizējama". Noteicošais kritērijs, vērtējot ieceri, būs jaunās ēkas iekļaušanās apkārtējā vidē. "Tas ir ambiciozs pieteikums un labs pamats paskatīties uz visu rajonu kopumā," uzsver arhitekts.

Pēc tūrisma nozares pārstāvju vērtējuma, vieta blakus Lido kompleksam ir atbilstoša viesnīcas būvēšanai, n tās izveide uzskatāma par pozitīvu ieguldījumu Krasta ielas rajona attīstībā, tikai būs jādomā par ērtāku satiksmes organizāciju. Daudzi liek cerības uz to, ka nokļūt kompleksā pilsētas viesiem atvieglos topošais Dienvidu tilts. Viesnīcas Rīga pārstāvis Valdis Vanadziņš gan ir skeptiskāk noskaņots: viņaprāt, Krasta iela arī pēc tilta atvēršanas sagādās neērtības. Jādomā par sabiedriskā transporta attīstību. Pašvaldības uzņēmuma Rīgas satiksme pārstāve Iluta Bērziņa norāda, ka par to domāt vēl ir pāragri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses