Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Minimālā alga Igaunijā nākamgad pieaugs līdz 584 eiro mēnesī

Igaunijas valdība ceturtdien apstiprināja ierosinājumu minimālo algu pilnas slodzes darbiniekiem nākamgad paaugstināt līdz 584 eiro mēnesī un 3,48 eiro stundā.

Nākamā gada minimālās mēnešalgas Igaunijā likme būs par 44 eiro lielāka nekā šogad. Minimālā stundas darba likme Igaunijā šogad ir 3,21 eiro.

Par šādu minimālās algas likmi 25.novembrī vienojās Igaunijas Arodbiedrību konfederācija (EAKL) un Igaunijas Darba devēju konfederācija.

Igaunijas Nodokļu un muitas pārvaldes dati liecina, ka šogad oficiālo minimālo algu valstī mēnesī vidēji saņem 20 500 pilnas slodzes darbinieki, veidojot 4,3% no visiem strādājošajiem.

Finanšu ministrijas aplēses liecina, ka minimālās algas celšana no 540 līdz 584 eiro mēnesī 2020.gada valsts nodokļu ieņēmumus palielinās par 13,7 miljoniem eiro un valdības sektora budžeta pozīcijas kopumā uzlabos par 5,5 miljoniem eiro.

Minimālās algas celšana nozīmē, ka palielināsies arī daļa pabalstu, piemēram, vecāku pabalsts un bērna kopšanas pabalsts.

Igaunijas arodbiedrības un darba devēji arī vienojušies, ka 2021.gadā minimālā alga sasniegs 40% no vidējās algas valstī. Precīzu minimālās algas apmēru 2021.gadam darba devēji un darba ņēmēji noteiks nākamajā vasarā, balstoties uz centrālās bankas ekonomikas prognozēm jūnijā.

Gadiem ilgi Igaunijas arodbiedrības ir vēlējušās panākt, lai minimālā alga valstī ir vismaz 40% no vidējās algas, kas šobrīd nozīmētu vienošanos par vismaz 600 eiro likmes noteikšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses