Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Paši degvielas tirgotāji nespēj izskaidrot, kāpēc mainās pasaules naftas produktu cenas

Dažu marku degviela atkal pārsniegusi viena lata robežu. Tomēr procesus, kuru rezultātā naftas produktu cenas veidojas, nespēj izskaidrot pat nozares eksperti. Degvielas tirgotāju asociācijas prezidents Ojārs Karčevskis ekspresintervijā laikrakstam Dienas Bizness atzīst: "Cenas pilnā mērā izskaidrot mēs nevaram. Mēs tās varam tikai pieņemt".

Vaicāts par to, kādu faktoru ietekmē ceļas naftas produktu cenas, Karčevskis norāda, ka, diemžēl, politiķu diktētas, mainās pasaules cenas tiem naftas produktiem, ko mēs lietojam - benzīnam un dīzeļdegvielai, un tas tūdaļ atspoguļojas degvielas uzpildes stacijās.

"Mēs Latvijā skatāmies pasaules cenas, un tās visbiežāk formējas aģentūrā "Platz" pēc apmēram 70 lappusēs aprakstītiem parametriem. Pēc šīs pasaules tirgus cenu metodikas vadās gan ražotāji, gan mēs kā pircēji, un mēs varam iepirkt tikai par tādu cenu, kāda tā pasaulē ir. Kāpēc tā mainās uz augšu vai leju, ir ar to nesaistīts jautājums, un to mēs šeit nekādi nevaram ietekmēt", intervijā Dienas biznesam norāda Ojārs Karčevskis.

Viņš arī norādīja, ka šobrīd klasiskais pieprasījuma un piedāvājuma princips cenu veidošanā šajās stratēģiskajās pozīcijās nedarbojas, jo šīs cenas formējas kaut kādu citu globālu iemeslu pēc.

"Kāpēc cena ir mainījusies, skaidro veselas aģentūras - gan ka ir viesuļvētru sezonas sākums, gan ka tiek remontētas ieguves platformas un pārstrādes rūpnīcas. Skaidri pateikt - lūk, šis faktors ir galvenais, var, piemēram, jau tiešas karadarbības gadījumā, bet līdz tam tas ir tikai apraksts - ka šis vai tas cenu varētu ietekmēt", skaidro Latvijas degvielas tirgotāju asociācijas prezidents, piebilstot, ka skaidrojumi ir skaidrojumi, bet iemeslu notiekošajam ir daudz vairāk, un mums tie ir lielā mērā nezināmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses