Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Aug eksporta apjomi uz Lietuvu un Igauniju

2011. gadā strauji audzis pieprasījums pēc Latvijas precēm mūsu galvenajās tirdzniecības partnervalstīs – Lietuvā un Igaunijā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Uz šīm valstīm preču eksports 2011. gada janvārī - novembrī ir pieaudzis attiecīgi par 44% un 37%. Eksporta pieaugums uz šīm valstīm nodrošināja kopējā eksporta kāpumu par aptuveni 40 procentiem.

2011. gada janvārī - novembrī, salīdzinot ar 2010.gada attiecīgo periodu, preču eksporta kopējie apjomi ir pieauguši par 29,6%, bet importa apjomi - par 31,1%. 2011.gada laikā lielākais devums eksporta pieaugumā bija metāliem un to izstrādājumiem, ķīmiskās rūpniecības produktiem, mašīnbūves produkcijai, kā arī koksnei un tās izstrādājumiem. Šo preču grupu devums kopējā eksporta pieaugumā pārsniedz 50%.

2011.gada novembrī, salīdzinot ar 2010.gada novembri, Latvijas preču eksporta apjomi ir pieauguši par 22,3 procentiem; savukārt importa apjomi - par 17%.

Savukārt, salīdzinot ar 2011.gada oktobri, gan eksporta, gan importa apjomi ir nedaudz samazinājušies, kas ir raksturīgi novembra mēnesim. Tomēr jāatzīmē, ka citus gadus šajā mēnesī gan eksporta, gan importa apjoma samazinājums ir bijis straujāks. Tas, savukārt, liecina, ka pieaugušie riski ārējos tirgos, īpaši eirozonā, pagaidām nav ietekmējuši Latvijas preču eksporta rādītājus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses