Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Gada lielākais apgrozījuma apjoma pieaugums ir farmācijas nozarē - 82,3 %

Šā gada septembrī, salīdzinot ar pagājušo gadu, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem apgrozījums apstrādes rūpniecībā pieauga par 11.4%. Īpašs apgrozījuma pieaugums novērots farmācijas produktu, automobiļu, piekabju un puspiekabju, kā arī elektrisko iekārtu ražošanā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Šajā laika periodā apstrādes rūpniecības apgrozījums faktiskajās cenās pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem pieauga par 2.4%, eksportā – par 6%, bet vietējā tirgū bija samazinājums par 0.9%. Lielākais pieaugums bija automobiļu, piekabju un puspiekabju ražošanā – par 55.5% (vietējā tirgū pieaugums 2.2 reizes, bet eksportā pieaugums par 50.9%), farmaceitisko pamatvielu un farmaceitisko preparātu ražošanas nozarē – par 16.7% (pieaugums gan vietējā tirgū, gan eksportā) un iekārtu un ierīču remontā un uzstādīšanā  – par 14.1% (vietējā tirgū pieaugums par 13.8%, eksportā -  par 16.4%).

Pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem apgrozījums apstrādes rūpniecībā pieauga par 11.4%, tai skaitā vietējā tirgū – par 11.8% un eksportā – par 11.1%. Ievērojams pieaugums bija farmaceitisko pamatvielu un farmaceitisko preparātu ražošanas nozarē – par 83.2% (pieaugums bija eksportā, bet vietējā tirgū samazinājums), automobiļu, piekabju un puspiekabju ražošanā – par 73% (pieaugums gan vietējā tirgū, gan eksportā), elektrisko iekārtu ražošanā par 56.5% (pieaugums gan vietējā tirgū, gan eksportā).

Savukārt šā gada 3.ceturksnī, salīdzinot ar 2.ceturksni, apstrādes rūpniecības apgrozījums pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem pieauga par 3.5%, tai skaitā vietējā tirgū – par 5.8% un eksportā – par 1.2%, bet, salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo ceturksni, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem apgrozījums apstrādes rūpniecībā pieauga par 11.8%, tai skaitā vietējā tirgū – par 15.2% un eksportā – par 8.1%.

2011.gada deviņos mēnešos, salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem apgrozījums apstrādes rūpniecībā pieaudzis par 18.4%, tai skaitā vietējā tirgū – par 15.4% un eksportā – par 21.5%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses