Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Palielina finansējumu Augstas pievienotās vērtības investīciju atbalsta programmai

Ministru kabinets šonedēļ akceptēja Ekonomikas ministrijas ierosinājumu palielināt ERAF līdzfinansējumu un valsts uzņemto virssaistību apjumu atbalsta programmā „Augstas pievienotās vērtības investīcijas”, kas, pēc sākotnējām prognozēm, ļaus atbalstīt divas reizes vairāk komersantu projektu kā iepriekš cerēts.

Atbalsta programmas ietvaros ir saņemts  51 projekta iesniegums, kas pretendē uz  līdzfinansējumu 82 039 631,00 latu apmērā.

Līdz šim programmas kopējais finansējums bija 26 173 764 latu, kas ļautu atbalstīt 16 projektus. Šodien pieņemtais lēmums kopējā finansējuma apmēru palielina līdz 47 152 788,79 latiem, tādējādi sniedzot iespēju atbalstīt 29 projektus. Jāņem vērā, ka projektu vērtēšana notiek līdz šī gada 2. jūlijam, un šobrīd plānotais atbalstīto projektu skaits noteikts, ņemot vērā iesniegto projektu vidējo apjomu, un finālā atbalstīto projektu skaits var atšķirties.

Papildus finansējums piešķirts un virssaistību apmērs palielināts no šīs pašas programmas „Augstas pievienotās vērtības investīcijas” projektu iesniegumu atlases 1. kārtā neiztērētā finansējuma, kā arī no programmas „Jaunu produktu un tehnoloģiju izstrāde - atbalsts jaunu produktu un tehnoloģiju ieviešanai ražošanā” neiztērētā finansējuma.

Programmas „Augstas pievienotās vērtības investīcijas” mērķis ir stimulēt vietējos komersantus veikt ieguldījumus zināšanu vai tehnoloģiju intensīvajos projektos, kā arī piesaistīt ārvalstu investīcijas jomās ar augstu pievienoto vērtību, tādejādi veicinot jaunāko tehnoloģiju pārnesi no ārvalstīm.

Aktivitātes ietvaros finansējumu piešķir ieguldījumiem pamatlīdzekļos – jaunu iekārtu (un aprīkojumu) iegādei un ēku un būvju būvniecībai un rekonstrukcijai. Minimālā attiecināmo izmaksu summa ir noteikta 3 000 000 lati un maksimālais atbalsta apjoms vienam projekta iesniedzējam - 3 000 000 latu. Projekta īstenošanai pieejamais maksimālais ERAF līdzfinansējuma apmērs no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām ir 35%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses