Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Vietējā tirgū cenas auga ātrāk kā eksporta produkcijai

2011.gadā salīdzinājumā ar 2010.gada vidējo līmeni ražotāju cenas palielinājās par 7,7% - vietējā tirgū realizētās produkcijas cenas pieauga par 8,7%, bet eksportētajai produkcijai – par 6,2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Vislielākie cenu pieaugumi bija vērojami ķīmisko vielu un ķīmisko produktu ražošanā (par 25,7%), metālu ražošanā (par 20,0%), poligrāfijā un ierakstu reproducēšanā (par 15,6%), atkritumu savākšanā, apstrādē un izvietošanā, kā arī materiālu pārstrādē (par 12,7%).

Ražotāju cenas rūpniecībā 2011. gada decembrī, salīdzinot ar iepriekšējā gada decembri, palielinājās par 6,5%. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenas pieauga par 8,5%, bet eksportētajai produkcijai – par 3,8%.

Lielākā paaugstinošā ietekme bija cenu pārmaiņām elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā (par 12,1%), pārtikas produktu ražošanā (par 6,7%), metālu ražošanā (par 8,4%) un ķīmisko vielu un ķīmisko produktu ražošanā (par 16,7%).

2011.gada decembrī salīdzinājumā ar novembri  kopējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā samazinājās par 0,1%. Ražotāju cenas vietējā tirgū realizētajai produkcijai palika nemainīgas, bet eksportētajai produkcijai samazinājās par 0,3%.

Ietekmīgākie cenu samazinājumi bija vērojami koksnes un koka izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā (par 1,2%) un elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā (par 0,5%).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses