Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Aptauja: Vairums iedzīvotāju neatbalsta pašvaldību iesaisti uzņēmējdarbībā

Vairums iedzīvotāju neatbalsta pašvaldību iesaisti uzņēmējdarbībā, secināts pētījumu kompānijas SKDS veiktajā aptaujā par valsts un pašvaldību iesaisti uzņēmējdarbībā.

Trešdien notikušajā diskusijā par valsts un pašvaldību dalību komercdarbībā SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš prezentēja aptaujas rezultātus, informējot, ka aptauja tika veikta šā gada oktobrī, ar interneta starpniecību aptaujājot 1005 respondentus vecumā no 18 līdz 75 gadiem.

Aptaujā tika noskaidrots, ka 52,4% respondentu vērtējumā vislabāk uzņēmumus pārvalda privātais sektors, turpretī 16,5% respondentu ieskatā, uzņēmumus vislabāk pārvalda pašvaldības.

56,8% aptaujāto uzskata, ka pašvaldībām nevajadzētu iesaistīties uzņēmējdarbībā augstu korupcijas risku dēļ. 48% respondenti kritiski vērtē pašvaldību iesaisti uzņēmējdarbībā, norādot uz faktu, ka pašvaldību uzņēmumu amatos tiek iecelti cilvēki bez atbilstošas izglītības.

Savukārt 46,4% aptaujāto uzskata, ka pašvaldībām visi resursi ir jāvelta saviem tiešajiem pienākumiem.

Vienlaikus no aptaujas izriet, ka tikai 30,2% respondentu ieskatā pašvaldību iesaiste uzņēmējdarbībā kropļo konkurenci.

Konkurences padomes vadītājs Juris Gaiķis informēja, ka konkurences uzraugs šogad jau saņēmis ap 100 uzņēmumu sūdzības par pašvaldību iespējamu negodprātīgu rīcību.

Sūdzības galvenokārt skar pašvaldību rīkotos iepirkumus. Tāpat uzņēmēji sūdzējušies par pašvaldību rīcību, sniedzot asenizācijas, ūdensapgādes izbūves un kapu rakšanas pakalpojumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mainās klientu apkalpošana

Domāju, ka patlaban vien retais apšaubīs to, ka mākslīgais intelekts (MI) ir daudzu jomu nākotne. Pasaules pieredze rāda, ka tieši klientu apkalpošanā MI tiek ieviests ātri, saskatot gandrīz nei...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses