Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Biznesa plānu konkursā - siena granulas, siers, sazvanāmasatslēgas

Šonedēļ noslēdzās biznesa izglītības biedrības Junior Achievement - Young Enterptrise Latvija (JAL) organizētais Nacionālais biznesa plānu konkurss 9.-12. klašu skolēniem. Tas jau 17. gadu tika rīkots sadarbībā ar LU Ekonomikas un vadības fakultāti un ar Swedank un A. Zvejnieka fonda atbalstu.

Šoreiz uzvaras laurus konkursā plūca Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas skolniece Anna Ruka ar biznesa plānu par siena granulu ražošanu SIA Green Energy, balvā saņemot atbrīvojumu no studiju maksas, sākot studijas LU Ekonomikas un vadības fakultātē.

«Šāda ideja man jau bija sen, taču rakstīt biznesa plānu par to mani iedvesmoja tētis. Konkursa fināla diena bija ļoti aizraujoša un pilna satraucošu emociju. Protams, stājoties žūrijas priekšā, bija arī liels satraukums, taču jau līdz ar pirmajiem jautājumiem tas mazinājās,» teic Anna.

Viņa 1. vietu izcīnīja 68 biznesa plānu konkurencē, kas tika iesūtīti no visas Latvijas. Finālā 8. maijā Rīgā savas uzņēmējdarbības ieceres žūrijai klātienē prezentēja 12 labākie konkursanti.

Otro vietu Nacionālajā biznesa plānu konkursā ieguva Kuldīgas Centra vidusskolas skolnieces Lindas Perkunes biznesa ideja par siera mājražošanu Kurzemē.

Savukārt par trešo labāko biznesa ideju tika atzīta Limbažu 3. vidusskolas skolnieka Artūra Gruguļa ideja par sazvanāmām atslēgām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses