Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Diegu māksla un bišu veselība

Konkursā Ideju kauss 2018 noskaidroti uzvarētāji.

Šogad inovatīvo biznesa ideju konkursā Ideju kauss, ko jau desmito gadu rīko Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), kopumā tika iesniegtas 160 ieceres, otrajai kārtai izvirzītas 79, bet finālā izvēlētas 12 labākās. Izvērtējot finālistu pieteikto ideju novitāti, biznesa straujas izaugsmes iespējas, eksportspēju, komandas kompetenci idejas īstenošanai un prezentācijas kvalitāti, konkursa žūrija pagājušajā nedēļā svinīgā pasākumā paziņoja Ideju kausa 2018 uzvarētājus, kuri saņēma naudas balvas savu biznesa ieceru īstenošanai. 

Pirmo vietu un 7000 eiro ieguva Denisa Moskaļenko un Ilzes Kalpišas biznesa ideja Diegu meistars. Idejas autori piedāvā ikvienam izveidot mākslas darbu no diega. Ieceres pamatā ir Dari pats komplekts, kas sastāv no diega spolītes un rāmja ar sanumurētiem āķīšiem. Tas lietojams tikai ar autoru izstrādātu unikālu algoritmu, kas darbojas šim nolūkam izveidotā lietotnē. Tajā klients augšupielādē attēlu, no kura vēlas izveidot mākslas darbu, un lietotne piešķir diega vēršanas secību precīzai šai attēla atveidošanai rāmī.

Otrā vieta un naudas balva 5000 eiro apmērā piešķirta Irīnas Kukličas biznesa idejas Bee Life Savers īstenošanai. Idejas pamatā ir inovatīvu un efektīvu zāļu izstrāde bišu ērču apkarošanai un nozematozes profilaksei. Bee Life Savers ir zālēm piesūcinātas plāksnes, ko ievieto bišu stropos, nodrošinot efektīvu ilgtermiņa iedarbību.

Savukārt trešo vietu un 3000 eiro naudas balvu saņēma Artūra Pumpura, Jāņa Innusa un Ernesta Dreimaņa radītā unikālā spēle viedtālruņos Professor Oliver. Tā izstrādāta ar mērķi mazajiem spēlētājiem vecumā no diviem līdz sešiem gadiem palīdzēt apgūt jaunas valodas un papildināt līdzšinējo vārdu krājumu. Apvienojot patīkamo un lietderīgo, spēlētājam kopā ar spēles galveno varoni suni Oliveru, dodoties ekspedīcijās telpās vai pastaigās dabā, ir jāatrod norādītie priekšmeti ar tālruņa kameras palīdzību.

Lielākā daļa ideju šī gada konkursā tika pieteiktas IT, tehnoloģiju, tirdzniecības, pārtikas preču un dizaina jomā, piedalījās arī loģistikas, skaistumkopšanas, tūrisma nozares biznesa idejas.

Ideju kausa rīkošanā LIAA partneri ir SIA DUE, Rīgas Ekonomikas augstskola, LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte, kā arī Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments. Rīgas dome šogad izveidojusi jaunu uzņēmējdarbības atbalsta programmu Rīgas drosmes grants agrīnā stadijā esošu biznesa ideju attīstībai, atvēlot tai 50 000 eiro lielu finansējumu, un uz šīs programmas atbalstu varēja pretendēt tie Ideju kausa dalībnieki, kuri ar savu biznesa ideju izturēja konkursa 1. kārtu un apmeklēja Ideju kausa ietvaros organizētās apmācības. Rezultātā no konkursantiem Rīgas drosmes grantu – finansējumu 2000 eiro apmērā – saņēma 25 biznesa ideju autori, turklāt līdz ar šo naudu komplektā nāca Rīgā esošu augstskolu inkubatoru mentorings, kas palīdzētu jaunās biznesa ieceres attīstībā un iegūtā finansējuma lietderīgā izmantošanā. Jaunie uzņēmēji šādi sadarbosies ar LU, RTU, Ekonomikas un kultūras augstskolas, Banku augstskolas, RISEBA un Biznesa augstskolas Turība biznesa inkubatoriem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses