Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Ierobežos nelegālos pārvadātājus; cels arī biļešu cenas

Autoostu sistēmas reorganizācija, nelegālo pārvadātāju darbības ierobežošana un sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumu pārskatīšana ir galvenie risināmie jautājumi, plānojot pasažieru pārvadājumus turpmāk, norāda Satiksmes ministrija (SM).

"Ir pilnīgi skaidrs, ka steidzami jāpieņem lēmumi, kas ļautu turpmāk iekļauties valsts budžetā atvēlētajos līdzekļos, saglabājot esošo sabiedriskā transporta sistēmu – te darbs būtu gan no tiesību aktu, gan arī pašas sistēmas sakārtošanas viedokļa," atzīst SM valsts sekretārs Anrijs Matīss.

Pirmais uzdevums ir panākt grozījumu Autopārvadājumu likumā pieņemšanu, kas paredz nelegālo pārvadātāju darbības apkarošanu. Grozījumi jau iesniegti izskatīšanai Saeimas Tautsaimniecības komisijā. Jau šogad tas ļautu ietaupīt 1.15 miljonus latu, rēķina SM.

No šā gada 1.aprīļa plānota arī braukšanas tarifu izmaiņa starppilsētu nozīmes vilcienu un autobusu maršrutos par 5 līdz 7 %, bet tā tikai daļēji spēs atrisināt būtisko finansējuma nepietiekamību - ekonomiskais ieguvums no tās šogad būs apmēram 1.80 miljoni latu, taču kopējais paredzamais iztrūkums par šo gadu un pērn nesegtajiem pārvadātāju zaudējumiem būs lielāks.

Būtiski ir sakārtot tiesisko bāzi attiecībā uz skolēnu pārvadājumiem, lai novērstu situāciju, kad ar skolēnu autobusiem tiek pārvadāti pasažieri par maksu, tādējādi atņemot klientus regulārajiem pasažieru pārvadātājiem. Lai šo problēmu risinātu, SM jau tuvākajā laikā sagatavos un nosūtīs vēstuli Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM), aicinot stingrāk kontrolēt šādu autobusu izmantošanu.

Pārrunājot autoostu reorganizāciju, SM un pārvadātāji vienojās, ka nepieciešams samazināt pārvadātāju izmaksas par autobusu apkalpošanu autoostās un šajā procesā iesaistīt arī pašvaldības - tas ļaus valstij ietaupīt līdzekļus un atteikties no nevajadzīgiem pakalpojumiem. Paredzēts, ka šie priekšlikumi būs pieejami izvērtēšanai marta vidū.

Atbilstoši Ministru kabineta uzdevumam ir plānots pārskatīt Sociālajā drošības tīkla stratēģijā paredzētos transporta jomas pasākumus, izskatot arī iespēju ieviest pasažieru līdzmaksājumu. Par šo jautājumu tiek gatavots informatīvais ziņojums, kurš tiks virzīts atbalstīšanai valdībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses