Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Juridiskā komisija piekrīt Latvijas Vēstneša pārtapšanai par elektronisku izdevumu

Saeimas Juridiskās komisijas deputāti šodien nolēma pārņemt izskatīšanai 11.Saeimā Oficiālo publikāciju likumu, kas paredz atteikties no oficiālā laikraksta Latvijas Vēstnesis izdošanas papīra formātā.

Šo likumprojektu 10.Saeima bija izskatījusi tikai pirmajā lasījumā, un saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Saeimas komisija var rosināt turpināt tā izskatīšanu nākamajā parlamenta sasaukumā.

Likumprojekta sākotnējā redakcijā plānots veikt vairākas izmaiņas, ieviešot pusgadu ilgu periodu pārejai no oficiālā izdevuma drukas versijas uz elektronisko. No 2012.gada 1. jūlija līdztekus pastāvēs abas versijas, bet no 2013.gada laikraksts papīra formātā vairs neiznāks. Pārejas periods ļaus pārliecināties, vai elektroniskais izdevums strādā nevainojami, un, ja nepieciešams, novērst iespējamās problēmas, deputātiem skaidroja Saeimas Juridiskā biroja pārstāvis Jānis Pleps, norādot, ka šāds risinājums ir pieņemams visām oficiālās publikācijas sagatavošanā iesaistītajām pusēm.

Saskaņā ar likumprojektu oficiālo informāciju publicēs interneta vietnē www.vestnesis.lv, un tādējādi elektroniskajam izdevumam Latvijas Vēstnesis būs juridiski saistošs oficiālās publikācijas statuss. Tas būs pieejams bez maksas kā periodisks izdevums, kurā publicēs informāciju, ko šobrīd ievieto laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Likumprojekta autori norāda, ka oficiālā publikācija elektroniskajā formā būs lietotājam ērtāka un arī plašāk pieejama. Atsakoties no papīra formāta, tiesību akti oficiālajā elektroniskajā izdevumā tiks publicēti ne vēlāk kā divu darba dienu laikā. Atteikšanos no drukas versijas pamato salīdzinoši nelielais tās abonentu skaits, kas 2010.gadā bija sarucis līdz 510 abonentiem. Savukārt jau patlaban laikraksta neoficiālās elektroniskās versijas unikālo lietotāju skaits darba dienā pārsniedz 3500.

Juridiskās komisijas sekretārs Valērijs Agešins (Saskaņas Centrs) atzinīgi vērtēja pāreju uz elektronisku oficiālo publikāciju, norādot, ka tas palīdzēs samazināt gan tās sagatavošanai nepieciešamo laiku, gan līdzekļus. Kā negatīvu aspektu deputāts minēja to, ka pašvaldībām būs pienākums joprojām par samaksu publicēt atsevišķus normatīvos aktus.

Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) pārstāvji komisijas sēdē norādīja, ka būtu jāpārskata oficiālajā izdevumā publicējamo dokumentu apjoms un publikāciju efektivitāte. LTRK pārstāvis pauda viedokli, ka nav lietderīgi publicēt komercreģistra ziņas par uzņēmumu amatpersonu izmaiņām, jo uzņēmēji tam seko maksas datubāzē internetā. Tam nepiekrita komisijas priekšsēdētāja Ilma Čepāne (Vienotība), norādot, ka valstij jānodrošina iespēja šo informāciju iegūt bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kad klasiskā reklāma nav variants, jādomā radoši

Dzīvojot dinamiskās konkurences apstākļos, kur auditorijas uzmanība ir augstvērtīga deficīta prece, par kuru notiek nepārtraukta cīņa, uzņēmumiem un to zīmoliem ir vitāli svarīgi prast izcelties ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses