Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Latgalieši pret "legālās kontrabandas" aizliegšanu protestēs arī pie Saeimas

Ap 200 latgaliešu ceturtdien, 9. februārī, apņēmušies pret "legālās kontrabandas" aizliegšanu piketēt arī pie Saeimas, ziņo piketa iniciators Andris Krievs. Akcijas laikā organizatori sola turpināt vākt parakstus kolektīvajam iesniegumam Saeimai un Valsts Prezidentam par grozījumu likumam Par akcīzes nodokli atcelšanu.

"Grozījumi, kas stājās spēkā 2012.gada 1.janvārī - Latvijā stingri regulē pierobežas iedzīvotājiem iespēju iebraukt no Krievijas un Baltkrievijas, un gandrīz aizliedz ievest Latvijā akcīzes preces savām vajadzībām, piemēram cigaretes, stipro kvalitatīvāku nekā Latvijas - alkoholu un benzīnu, kas arī diemžēl ir gan kvalitatīvāks un pats svarīgākais gandrīz uz pusi lētāks nekā ofšoru kompāniju piedāvātais, kas ne katram Latgales iedzīvotājam ir peļņas avots, bet gan lielākajai daļai Latgales iedzīvotājiem deva iespēju sabalansēt savus ienākumus un izdevumus," norāda A. Krievs.

Viņš norāda, ka daudziem tāda tirdzniecība par "pašizmaksu" ir vienīgā iespēja izdzīvot un pabarot bērnus, samaksāt valsts un pašvaldību iestādēs visus maksājumus, kas dod iespēju dzīvot šajā Latvijas teritorijā. "Pēc statistikas Latgale ir visdepresīvākais Latvijas reģions ar bezdarbu līdz pat 50%. Mēs esam sašutusi par šo nepārdomāto valsts lēmumu. Mums atņēma pēdējo, bet pretī nepiedāvā nevienu projektu Latgales attīstīšanai vai jaunu darba vietu radīšanai," skaidro piketa organizators.

Iniciatīvas grupa jau ir saņēmusi Rīgas domes atļauju protesta akcijas rīkošanai Rīgā pie Saeimas ēkas 9. februārī no plkst.09.00 līdz plkst. 12.00.

Tā būs jau ceturtā protesta akcija pret grozījumiem likumā Par akcīzes nodokli. Pirmā bija pie robežas, otrā pie Rēzeknes domes, trešā notika 14.janvārī, kad 500 automašīnas brauca pa Rēzekni ar ātrumu 5 km/h.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Paaudzes krāj atšķirīgi

Pēdējos gados Baltijas valstīs privātpersonu veiktie investīciju apjomi ir auguši gan ieguldītāju skaita, gan iemaksāto apjomu ziņā. Investīciju jomā paaudžu izvēlēs gan pastāv būtiskas atšķirības.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses