Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

LDDK: Jaunajai KP vadītājai jāizstrādā vairāk iniciatīvu godīgas konkurences nodrošināšanai

Jaunajai Konkurences padomes (KP) vadītājai Skaidrītei Ābramai (RP) jāizstrādā vairāk iniciatīvu, nodrošinot godīgu konkurenci Latvijas uzņēmējdarbības vidē, atzina Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Līga Menģelsone.

"Vēlamies redzēt KP kā organizāciju, kura, aizsargājot uzņēmēju intereses, novērsīs patlaban jau par normu izveidojušos situāciju, kad pašvaldības dibina uzņēmumus, lai nodarbotos ar uzņēmējdarbību jomās, kurās nav vērojama tirgus nepietiekamība," sacīja LDDK vadītāja.

Menģelsone norādīja, ka, ja patlaban citas organizācija informē KP par konkrētiem gadījumiem, kad tiek ierobežota konkurence, LDDK sagaidītu lielāku iniciatīvu no iestādes puses, nodrošinot pastāvīgu brīvā tirgus monitoringu un veicot ļoti konkrētas darbības, kuras būtu vērstas uz to uzņēmumu darbības apturēšanu, ja gadījumā to darbība rada izkropļojumus brīvai konkurencei. "Diemžēl patlaban šādi uzņēmumi turpina strādāt," piebilda LDDK ģenerāldirektore.

Jau ziņots, ka valdība Konkurences padomes (KP) vadītājas amatā bez diskusijām un jautājumiem apstiprināja ekonomikas ministra Daniela Pavļuta virzīto kandidāti Ābramu.

KP priekšsēdētāju pēc ekonomikas ministra ieteikuma amatā apstiprina Ministru kabinets uz pieciem gadiem. Pēc atbilstoša Ministru kabineta lēmuma Ābrama darbu KP priekšsēdētājas amatā sāktu pildīt šā gada 26.jūnijā.

Ābramai ir maģistra grāds vadības zinātnē Latvijas Universitātē. Zināšanas viņa papildinājusi Šveices institūtu Akad un Imaka pēcdiploma studijās ekonomikas zinātnēs, Austrijas Ekonomikas palātas Ekonomikas veicināšanas institūta menedžmenta kursos, kā arī vairākos kursos apguvusi grāmatvedību un finanšu rādītāju analīzi.

Ābrama no 2004.gada līdz 2009.gadam pildījusi KP padomes locekles amata pienākumus, bet līdz 2011.gada oktobrim bija KP vecākā ekonomiste. Pirms darba KP Ābrama bija Vācijas "Internationaler Bund" valodu un sociālās pedagoģijas institūta direktora vietniece.

No 2011.gada oktobra Ābrama vada Austrijas Ekonomikas ministrijas projektu Austrijas investīciju veicināšanai Baltijā, kas ietver pētījuma izstrādi par aktuālo transporta un loģistikas situāciju Latvijā un Lietuvā.

Ābrama bijusi lektore Latvijas tiesnešu apmācības semināros par konkurences tiesību piemērošanu un Eiropas Komisijas starptautiskajā tiesnešu apmācības seminārā "Codacons". Viņa bijusi arī Eiropas Komisijas (EK) finanšu instrumenta "Technical Assistance and Information Exchange" eksperte dažādās valstīs, kā arī EK programmā "Twinning" izstrādājusi projektu un sagatavojusi aktivitātes konkurences politikas ieviešanai Moldovas konkurences iestādē.

KP priekšsēdētājs plāno, vada un organizē iestādes darbu un nodrošina tās darbības tiesiskumu, rīkojas ar iestādei piešķirtajiem finanšu līdzekļiem un atbild par to izlietojumu, vada un organizē padomes sēdes un sanāksmes, ieceļ amatā, pieņem darbā un no amata atbrīvo iestādes ierēdņus/darbiniekus un pilda citus uzdevumus, kas noteikti amata aprakstā, KP nolikumā un citos normatīvajos aktos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses