Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Pavļuts: Latvijas ražotāji var piegādāt produktus Vācijas uzņēmumiem

Starptautiskajā industriālajā gadatirgū_ Hannover Messe _Latvijas ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts tikās ar Vācijas ekonomikas un tehnoloģiju ministru Filipu Roslersviņu, kur varēja viņu iepazīstināt ar Latvijas uzņēmumiem, to darbības profilu un piedāvājumu potenciālajiem biznesa partneriem Vācijā.

Latvijas nacionālajā stendā šogad pārstāvēti astoņi uzņēmumi - Baltijas Gumijas Fabrika, Belmast, Ditton Pievadķēžu rūpnīca, Eltus, biedrība Latvijas Ūdeņraža asociācija, NOOK Serviss, Silmor un VAR C, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un Latvijas mašīnbūves un metālapstrādes uzņēmumu asociācija. Kopumā izstādē piedalās 80 valstis.

"Ņemot vērā, ka virkne Vācijas lielražotāju daļu savas produkcijas ražo ārvalstīs, Latvijai ir ļoti labas iespējas vēl plašāk iekļauties šajā piegādes ķēdē, kas būtu liels ieguvums Latvijas uzņēmējiem un ekonomikai, radot jaunas investīcijas un darbavietas," uzsver D.Pavļuts.

F. Roslers Latvijas stendā iepazinās ar visu tajā pārstāvēto uzņēmumu piedāvājumu, līdzšinējo sadarbību un attīstības iecerēm ar Vācijas partneriem. Vācijas ekonomikas ministru sīkāk ieinteresēja Latvijas Ūdeņraža asociācijas sadarbības ieceres ar Vācijas pētniecības organizācijām, tostarp pētniecības institūtu Fraunhofer.

Ņemot vērā straujo elektromobiļu infrastruktūras attīstību Vācijā, F. Roslers ieinteresējās arī par uzņēmumu Eltus, kas sadarbībā ar partneriem Vācijā veido elektromobiļu lādēšanas ierīces. Uzņēmumā ražotie produkti jau drīzumā būs daļa no elektromobiļu publiskās infrastruktūras Vācijas pilsētā Magdeburgā.

Izstāde Hannover Messe ir lielākais pasaules industriālais gadatirgus.  2011.gadā tajā piedalījās 6500 kompānijas no 65 valstīm. Gadatirgu apmeklēja apmēram 230 000 apmeklētāju. Izstādē ik gadu var iepazīties ar visu jauno, kas parādījies pasaules tirgū mašīnbūvē un metālapstrādē, rūpniecisko iekārtu ražošanā, enerģētikā, elektronikā, elektrotehnikā, automatizācijā, jaunu materiālu izstrādāšanā, pielietojamajos zinātniskajos pētījumos, kā arī citās nozarēs. Vairāk nekā 15 gadus šajā izstādē piedalās arī Latvijas uzņēmumi.

Vācijā ir ceturtā lielākā Latvijas eksporta partnere. Latvijas un Vācijas ārējās tirdzniecības apgrozījums 2011.gadā bija 2,052 miljardi eiro, kas ir par 26,1% vairāk nekā 2010.gadā. 2011.gadā Latvija uz Vāciju eksportējusi preces un pakalpojumus 808,3 miljonu eiro (568,1 miljona latu) vērtībā, bet imports no Vācijas veidoja 541,1 miljonu eiro (380 miljonus latu). Galvenās Latvijas eksporta preces uz Vāciju ir saplāksnis, finierētās plātnes, koka plakanie paliktņi, kūdra, koka mēbeles, rapšu vai ripšu sēklas, alumīnija sakausējumi, stikla šķiedras un citas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses