Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pēc baņķiera kritikas Bitcoin vērtība nokrīt zem 6000 dolāriem

Pēc starptautiska baņķiera runas populārākās kriptovalūtas Bitcoin vērtība bija nokritusies zem 6000 dolāru atzīmes, sasniedzot zemāko vērtību gada laikā, ziņo The Guardian.

Starptautiskās bankas Bank for International Settlements pārstāvis Augustīns Karstens, uzstājoties ar runu Gētes Universitātē Frankfurtē, kritizēja Bitcoin, norādot, ka tā piramīdas shēma, kas apdraud starptautisko ekonomiku. 

Bijušais Meksikas Centrālās bankas pārvaldnieks Karstens sacīja: "Ja varas iestādes nerīkosies apsteidzoši, tad kriptovalūtas varētu kļūt vēl vairāk savītas ar kopēju finanšu sistēmu un kļūst par draudu finansiālajai stabilitātei."

Viņš norādījis, ka par spīti Bitcoin neticamajam vērtības kāpumam, "tā nav valūta, kriptovalūtas tikai izliekas par tādu". Vismaz daļēji, pateicoties šiem izteikumiem Bitcoin, kas kopš gada sākuma lēnām zaudēja savu vērtību, sasniegusi pēdējā gada laikā zemāko punktu - tās vērtība nokritusies zem 6000 dolāru atzīmes. Tiesa gan, kā liecina dažādas kriptovalūtu tirdzniecības vietas, šobrīd Bitcoin cena ir nedaudz vairāk kā 6500 dolāri par vienību. 

The Guardian skaidro, ka šie komentāri no Bank for International Settlements pārstāvja liecina, kas starptautiskās finanšu institūcijas grasās cīnīties pret kriptovalūtām, ieviešot stingrākus regulējumus un, piemēram, aizliedzot darījumus ar tām. 

Tiesa gan jānorāda, ka jau šobrīd dažādu valstu finanšu institūcijas un ekonomikas eksperti ir izteikuši kritiku par digitālo valodu nedrošību. Piemēram, Lloyds Banking Group aizliedza klientiem izmantot izsniegtās kredītkartes, lai iegādātos kriptovalūtas, baidoties, ka šo valūtu nestabilās vērtības dēļ, izmantotie kredīti netiks segti. 

Tāpat kriptovalūtas, ņemot vērā to decentralizēto dabu un faktisko neizsekojamību, regulāri tiek saistītas ar nelikumīgu aktivitāšu finansēšanu un starptautisku sankciju apiešanu. Piemēram, portāls Diena.lv nesen vēstīja, ka diktatoriskā režīma valsts Ziemeļkoreja, izmanto kriptovalūtas, lai apietu starptautiskās sankcijas.

ziņa papildināta ar informāciju par šī brīža Bitcoin cenām 

Top komentāri

Dāvis
D
Es šo Bitcoin uzskatu par slazdu muļķiem un mantkārīgajiem. Visas loterijas un spēļu elles ir sīkums, salīdzinot ar šādām. Tomēr medijos var atrast pat slavināšanu.
skumjais
s
"... eksperti ir izteikuši kritiku par digitālo valodu nedrošību." - Un káds te sakars ar valodám, Diena? Jeb varbút ne Diena, bet káds létais zhurnaljuga pármucis no Delfiem?
BitcoinPelna.LV
B
Bitcoin līdz šim ir nokrities cenā vismaz pārdesmit reizes. Tā ir norma. Galvenais jautājums ir, vai Jūs izmantosiet iespēju?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses