Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pērn Latvijā izcirta par nepilnu miljonu kubikmetru vairāk koksnes nekā gadu iepriekš

Pagājušajā gadā Latvijā nocirsti 11,44 miljoni kubikmetru koksnes, kas ir par 0,88 miljoniem kubikmetru vairāk nekā gadu iepriekš, liecina Valsts meža dienesta (VMD) informācija. VMD ģenerāldirektora vietnieks Normunds Jurkāns aģentūrai LETA norādīja, ka pērn izcirstās koksnes apmērs ir pieaudzis salīdzinājumā ar 2016. gadu saistībā ar augstākām kokmateriālu cenām.

Nedaudz vairāk kā puse jeb 5,75 miljoni kubikmetru koksnes no kopējā pagājušajā gadā izcirstās koksnes apmēra iegūti valsts mežos, bet 49,9% jeb 5,69 miljoni kubikmetru koksnes - privāto meža īpašnieku, pašvaldību un citu meža īpašnieku mežos.

Jurkāns atzina, ka kopējais koku ciršanas apmērs pēdējos desmit gados Latvijā saglabājas apmēram vienāds. Koku ciršanas apmēra dinamiku ietekmē daudzi faktori, tostarp valsts attīstība, vispārējā situācija ekonomikā, kokmateriālu cenas tirgū, likumdošana.

Datus par Latvijā pērn izcirstās koksnes apmēru VMD ieguvusi, izmantojot Meža valsts reģistrā fiksēto informāciju, ko snieguši meža īpašnieki un tiesiskie valdītāji pārskatos par pagājušajā gadā veikto saimniecisko darbību meža zemēs. Ja šī informācija nebija iesniegta, vai VMD darbiniekiem radās šaubas par tās patiesumu, apsekots stāvoklis dabā. Izcirstajos apmēros norādīti likvīdās koksnes kubikmetri.

VMD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas atbild par meža politikas realizāciju Latvijas teritorijā, uzrauga normatīvo aktu ievērošanu un realizē atbalsta programmas ilgtspējīgas mežsaimniecības nodrošināšanai.

Top komentāri

Buba
B
Vērojot tos briesmīgā stāvoklī esošoa lauku ceļus nesaprotu, kāpēc ļautiņi nebrauc pa pamatīgiem, dārgiem "Latvijas mežu" izbūvētajiem mežu ceļiem bez galapunkta, visa funnkcija - izvest dziļumā dzļumā izcirstot mežus un aizmirst."Muļķu valsts", kā teica lielais Vilis
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses