Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ronis: Negribam ostu darbības uzlabošanu pārvērst par akūtu politisku jautājumu

Pagaidām jautājumu par ostu darbības caurredzamības uzlabošanu būtu labāk risināt ekspertu, nevis politiskā līmenī, lai nepārvērstu to par akūtu politisku jautājumu, šodien preses konferencē pēc iepazīšanās ar Ventspils ostas darbu atzina satiksmes ministrs Aivis Ronis.

"Šīs valdības deklarācijā ir ierakstīts, ka būtu nepieciešams strādāt pie ostu darba pilnveidošanas. Mans viedoklis ir tāds, ka, pirms ķerties pie reformām, ir obligāti jāidentificē, vai ir kādas problēmas, kuras būtu jārisina. Katrai ostai ir savas īpatnības," norādīja Ronis, piebilstot, ka šis ir viens no galvenajiem iemesliem viņa šodienas vizītei Ventspilī un Ventspils ostā.

Kā informēja ministrs, nevienai no valdības koalīcijas partijām pašlaik nav stingra kopēja viedokļa un reformu plāna, kas konkrēti būtu jāmaina ostu likumā: "Ir izskanējušas atsevišķu politiķu idejas par to, kas būtu darāms, bet tās arī ir fragmentāras. Nav kopēja plāna. Līdz ar to Satiksmes ministrija (SM) saskaņā ar valdības deklarāciju un valdības rīcības plānu ir tā, kurai līdz 1.jūnijam būtu jāizstrādā reformas [ostu likumā], ja tādas ir nepieciešamas".

Latvijas Ostu, tranzīta un loģistikas padomē paredzēts skatīt jautājumu par ostu darba caurredzamības uzlabošanu, SM apkopo visas idejas un uzklausa ekspertu viedokļus. "Mums ir termiņš līdz 1.jūnijam. Neko sasteigt negribam, negribam arī to pārvērst par akūtu politisku jautājumu. Līdz ar to - jo mazāka šajā stadijā ir diskusija politiskā līmenī un jo vairāk tā ir ekspertu līmenī pagaidām vēl aiz slēgtam durvīm un pēc tam atklātībā, jo labāk šim procesam. Tā mēs varam būt drošāki par to, ka ostu darbs un konkurētspēja nākotnē netiks ievainota," informēja Ronis.

Ronis norādīja, ka ārvalstu kravu īpašnieki jau tagad ir identificējuši vienu problēmu, kam, iespējams, tomēr nav tieša sakara ar ostu likumu: "Globālajos konkurences apstākļos, kad mums pēc iespējas ātrāk ir jāpieņem lēmumi un jāizsaka savi piedāvājumi, ir jāuzlabo operatīvā sadarbība starp ostām, privāto sektoru, dzelzceļu un valsts iestādēm," norādīja ministrs.

Kā ziņots, šodien satiksmes ministrs devās vizītē uz Ventspili. Ministra vizītes mērķis bija iepazīties ar Ventspils brīvostu un tās uzņēmumiem. Ronis apskatīja ostu, apmeklēja Ventspils brīvostas pārvaldi un SIA Ventamonjaks serviss. Lai gūtu ieskatu par ražošanas attīstību Ventspilī, ministrs apmeklēja vairākus uzņēmumus - SIA Ventspils elektronikas fabrika, SIA EuroLCDs un SIA Bucher Schoerling Baltic.

Kā ziņots, Zatlera reformu partijas locekle Sandra Sondore-Kukule ir pieteikusi vērienīgu Latvijas ostu reformu ieceres, "lai izskaustu korupciju un necaurspīdīgu lēmumu pieņemšanu". Reformas mērķis esot izveidot Latvijas lielajām ostām vienotu valsts pārvaldi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses