Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Tiesa aizliedz Meroni un viņa pārstāvjiem ieņemt amatus Ventbunkerā

Saskaņā ar Rīgas apgabaltiesas 29.jūnija lēmumu Šveices advokātam Rudolfam Meroni un viņa līdzgaitniekiem aizliegts ieņemt amatus Ventbunkerā, informēja uzņēmuma padomes pārstāvis Mārcis Krastiņš.

Uzņēmuma reģistrā (UR) biznesa portālam Nozare.lv apstiprināja, ka saņemts Rīgas apgabaltiesas tiesu izpildītāja lēmums Ventbunkera lietā, taču tā saturu valsts notārs izskatīšot un lēmumu pieņemšot līdz 4.jūlijam.

Kā sacīja Krastiņš, tiesas lēmums paredz, ka Meroni, Jānim Hāzem, Alvim Hāzem, Aivaram Gobiņam, Aritai Lindei, Diānai Juknai, Mārtiņam Bunka, Mihailam Dementjevam, Deividam Gajam Anstisam, SIA IAG un IAG Industrieanlagen GmbH aizliegts pieteikt UR izmaiņas Ventbunkera padomes sastāvā bez komercreģistrā reģistrētās Ventbunkera valdes "sastādīta un parakstīta akcionāru saraksta, kas ietver informāciju par akcionāriem, kuri piedalījušies Ventbunkera akcionāru sapulcē, kurā lemts par attiecīgajam izmaiņām".

Tāpat Meroni un viņa kompanjoniem aizliegts pieteikt izmaiņas par grozījumiem Ventbunkera statūtos, pamatkapitāla palielināšanu vai samazināšanu. bez komercreģistrā reģistrētās uzņēmuma valdes sastādīta un parakstīta akcionāru saraksta, kas ietver informāciju par akcionāriem, kuri piedalījušies Ventbunkera akcionāru sapulcē, kurā lemts par grozījumiem statūtos, pamatkapitāla palielināšanu vai samazināšanu, sabiedrības reorganizāciju vai likvidāciju.

Krastiņš uzsver, ka šis tiesas lēmums nozīmē, ka Ventbunkerā turpinās darboties uzņēmuma akcionāru ieceltā padome un valde, kas uzņēmumu pārvalda jau kopš 2011.gada beigām. "Ventbunkera" padomē darbojas Olafs Berķis, Jānis Junkers, Aleksejs Ovods, Gatis Klimass un Genadijs Ševcovs.

Iepriekš līdzīgu lēmumu Rīgas apgabaltiesa bija pieņēmusi attiecībā uz izmaiņām AS Latvijas Naftas tranzīts padomes un valdes sastāvā, liedzot Meroni un viņa līdzgaitniekiem ieņemt amatus šajā uzņēmumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses