Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Turlais: Velorikšu bizness ir jāsakārto

Saeimas Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais nolēmis, ka pienācis laiks sakārtot velorikšu biznesu.

"Tuvojoties tūrisma sezonai, pilsētā ir krasi palielinājies kājminamo transportlīdzekļu jeb tā saukto velorikšu skaits, un esam saņēmuši vairākas sūdzības par neērtībām, ko šis bizness sagādā iedzīvotājiem. Arī Pašvaldības policija ir konstatējusi virkni velorikšu vadītāju pārkāpumu," norāda D.Turlais.

Komiteja ir lūgusi Satiksmes departamentu, izstrādāt saistošo noteikumu projektu, iekļaujot tajos normas par velorikšu vadītāju disciplīnu un uzvedību, tajā skaitā mūzikas atskaņošanu, alkoholisko dzērienu lietošanu un smēķēšanu, kā arī normas par velorikšu novietošanu stāvēšanai.

"Noteikumos arī jāparedz pārvadāšanas tarifi un jānosaka nepieciešamie dokumenti, kuriem jāatrodas pie velorikšu vadītājiem. Gribu uzsvērt – mūsu mērķis ir nevis traucēt šim biznesam attīstīties, bet gan, gluži pretēji, nodrošināt tā attīstībai civilizētu, pilsētvides prasībām, cilvēku ērtībai un drošībai atbilstošu pamatu," uzskata D.Turlais.   

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses