Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Valsts līdzfinansēs būvnieku kvalifikācijas paaugstināšanu

Rīgas plānošanas reģions uzsāk programmu Intelligent Energy, lai sekmēt būvniecības izglītības attīstību, tādejādi veicinot Latvijas valsts definēto ilgtspējīgas enerģijas politikas mērķu sasniegšanu.

"Latvijā ievērojamu daļu gala enerģijas patērē tieši ēkas, tāpēc prioritārs ilgtermiņa mērķis jaunu ēku būvniecībā un esošo ēku renovācijā ir paaugstināt to energoefektivitāti. Ar šī projekta atbalstu mēs radīsim priekšnoteikumus energoefektivitātes paaugstināšanas jautājumu risināšanai Latvijā," stāsta Rīgas plānošanas reģiona vadītājs Jānis Miezers.

Projekta vadošais partneris ir Rīgas plānošanas reģions. Savukārt tā sadarbības partneri ir Kurzemes, Latgales Vidzemes un Zemgales plānošanas reģioni, kā arī Latvijas Būvinženieru savienība, Latvijas Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas inženieru savienība, kā arī Latvijas Vides investīciju fonds un Latvijas Būvnieku asociācija.

Projektu līdzfinansē Eiropas Savienība un tā īstenošanas laiks ir 18 mēneši.

Projektā nozīmīgākās aktivitātes ir būvniecības nozares un būvniecības izglītības jomas esošās situācijas analīze, vienotas platformas izveide, lai apvienotu visas atbildīgās un ieinteresētās puses energoefektivitātes un atjaunojamo energoresursu jomā strādājošo apmācībai un kvalifikācijas paaugstināšanai un vadlīniju izstrādāšana, lai paaugstinātu prasmes rīcības plānu energoefektivitātes un atjaunojamo energoresursu jomā nodarbinātajiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses