Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Viņķele: Iespējamā krāpšanās notikusi nevis NVA, bet uzņēmumā

Izskanējusī informācija par krāpnieciskām darbībām Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA), interpretējot TV3 raidījuma Nekā personīga sižetu, ir nekorekta un sabiedrību maldinoša norāda Labklājības ministrijas pārstāvji.

"Drošības iestādes ir konstatējušas, ka bezdarba mazināšanai paredzētā projekta Mūžizglītības pasākumi nodarbinātām personām ietvaros notikušas krāpnieciskas rīcības. Uzņēmuma, kurš saņēmis naudu bezdarbnieku apmācībai, finanšu dokumentos uzrādītie apmācāmie nemaz nav tikuši informēti par savu it kā mācīšanos," norāda Labklājības ministre Ilze Viņķele.

Šādu informāciju ministre arī paudusi intervijā raidījumam, tādēļ informācija, ka krāpšanās notikusi NVA ietvaros, uzskatāma par nekorektu.

Pamatojoties uz drošības iestāžu atzinumu, Labklājības ministrija pašreiz veic ārkārtas pārbaudi projektā, lai gūtu pārliecību par nodarbināto personu neformālās izglītības apmācību procesa organizācijas tiesiskumu un klientu iesaistes pamatotību.

Pašreiz ir pabeigta dokumentālā pārbaude un pieprasīti paskaidrojumi. Līdz 16. martam tiks sagatavoti secinājumi un slēdziens par pārkāpumiem, kā arī uzsākta iesaistīto personu atbildības izvērtēšana. Iespējama arī tālāka lietas nodošana kompetento izmeklēšanas iestāžu iesaistei, valstij nodarītā kaitējuma noteikšanai. 

Jau rakstīts, ka NVA atklāta virkne gadījumu, kad bezdarba mazināšanai paredzētā programma Apmācība pie darba devēja bijusi tikai fikcija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses