Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Cert.lv : Latvijā privātais un publiskais sektors kopumā ir sagatavojies kiberdraudiem

Latvijā privātais un publiskais sektors kopumā ir sagatavojies kiberdraudiem, tehnoloģiju uzņēmuma SIA "Tet" organizētajā kiberdrošības forumā "CyberShield" trešdien sacīja informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" vadītājas vietnieks Varis Teivāns.

Viņš minēja, ka privātais un publiskais sektors ir investējis līdzekļus, lai novērstu uzbrukumus, vai lai to ietekme būtu nebūtiska.

Vienlaikus Teivāns sacīja, ka kiberapdaudējumu spektrs Krievijas agresijas ietekmē ir mainījies pietiekami nopietni, tostarp no šā gada janvāra uzbrukumu un ievainojamību skenēšanas daudzums ir vairākkārt pieaudzis. 

Viņš uzsvēra, ka "Cert.lv" kiberdrošības risku līmeni šobrīd vērtē kā augstu, tostarp ir bijuši arī vairāki veiksmīgi uzbrukumi. 

"Pret Latviju darbojušies arī vairāki ne izteikti spējīgi aktīvistu grupējumi, tostarp "Killnet" un "Hacknet", kas savā starpā pārsvarā sazinās "Telegram" čatos, kam arī "Cert.lv" seko līdzi, tādējādi ir iespējams apsteigt uzbrucējus," sacīja Teivāns.

Tāpat viņš norādīja, ka satraucoša tendence ir tā, ka kiberuzbrucēju jeb agresoru izvēlētie mērķi ir ar potenciāli lielu ietekmi gan kritiskajā infrastruktūrā, gan tautsaimniecībā.

"Cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē