Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

"Aplokšņu algu" mistērija

Izskatās, ka labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) tikai sev zināmu apsvērumu dēļ nolēmusi "pagarināt intrigu" saistībā ar publiskajā telpā virmojošo jautājumu – ir vai nav viņas ģimenes uzņēmums SIA Monēta pārkāpis likumu, proti, atbilst vai neatbilst patiesībai informācija, ka uzņēmumā savulaik maksātas tā sauktās aplokšņu algas, tādējādi izvairoties no visu likumā noteikto nodokļu nomaksas.

Raidījums TV3 Ziņas svētdien, atsaucoties uz raidījuma rīcībā esošu neoficiālu informāciju, ziņoja, ka Valsts ieņēmumu dienests (VID) veiktajā pārbaudē esot konstatējis pārkāpumus ministres vīra Aleksandra Petraviča uzņēmuma SIA Monēta darbībā un pārbaudes rezultātus nosūtījis pašam uzņēmumam. VID uzņēmumam esot noteicis termiņu līdz maija vidum, lai konstatētos pārkāpumus novērstu.

Taču vismaz pagaidām sabiedrībai nav iespējas uzzināt, vai un tieši kādi pārkāpumi VID veiktajā pārbaudē konstatēti, jo uzņēmuma īpašnieks žurnālistu lūgumam atklāt pārbaudes rezultātus neesot atsaucies, savukārt ministre norādījusi, ka nevarot nekādi ietekmēt uzņēmuma izvēli atklāt vai neatklāt pārbaudes rezultātus, jo uzņēmumā nestrādājot. Tajā pašā laikā VID pārbaudes rezultātus atklāt sabiedrībai liedz likums.

Tas, ka ministres ģimene šobrīd izvēlas neatklāt VID pārbaudē konstatēto, nekādi nevairo uzticēšanos Petravičas apgalvotajam, ka "aplokšņu algas" SIA Monēta nav maksātas. Šādu Petravičas nostāju savā ziņā varētu nosaukt par "strausa politiku", jo ir gana nojaušams, ka agrāk vai vēlāk informācija par VID pārbaudes rezultātiem, visticamāk, tik un tā nonāks atklātībā.

Turklāt šāda ministres rīcība tomēr rada kaitējumu arī valdībai kopumā, un ne velti arī premjers Krišjānis Kariņš (Jaunā Vienotība) paudis viedokli, ka Petravičai tomēr būtu jāatklāj pārbaudē konstatētais, lai kliedētu aizdomas, ka uzņēmumā, kurā turklāt pati ministre savulaik strādājusi, pieļautas kādas nelikumības.

Lai gan likums VID liedz atklāt plašākai sabiedrībai informāciju par konkrētiem nodokļu maksātājiem, tomēr iespējams, ka ar šādu informāciju ir tiesīgs iepazīties premjers, kas patiesībā būtu tikai loģiski, zinot, ka viņam ir tiesības iepazīties ar ierobežotas pieejas informāciju. Līdz ar to varbūt nevajadzētu turpināt spēlēt "paslēpes", un, ja jau Petraviču ģimene paši nav uzskatījuši par loģisku publiski atklāt, vai aizdomu ēnai pār ministri ir vai nav pamata, tad varbūt premjers pieliks punktu šim jautājumam, iepazīstoties ar VID secinājumiem un attiecīgi paziņojot – ir vai nav labklājības ministre Ramona Petraviča juridiski un morāli tiesīga turpināt strādāt savā amatā.

Top komentāri

Jānis Bērziņš
J
Vairāk gan šķiet, ka tajā visā ar interesi noraugās solījumu čempioni, cerot sašūpot valdību, un jaunas kombinācijas rezultātā ievirzot kādu kompartijas veterānu Saeimā ar mīksto mandātu.
sinopsis
s
kā VID var konstatēt to ka algas maksātas konvertos? Tas jau nekādās atskaitēs neparādās , un kā var novērst sen atpakaļ šos maksājumus?, Tātad tur ir citas nepilnības , bet maksājumus konvertos ir jāpieķer tai brīdī kad to aploksni iedod , citādi nekādi pierādīt to nevar. Lieki runāt par aploksnēm
Gintars Tūte
G
Bieži vien vīrs ir pārejoša kategorija, un atklāts ir jautājums vai katrai sievai ir jāatbild par vīra grēkiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē