Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Atlikta demisija, dalīta atbildība

Visās garajās Saeimas debatēs ar iepriekšparedzamo iznākumu par veselības ministra Daniela Pavļuta (A/P) demisiju zīmīgākais bija, ka viņu neaizstāvēja neviens koalīcijas partneris – ne no Jaunās Vienotības, ne Nacionālās apvienības, ne Jaunās konservatīvās partijas. Pat ne no paša Pavļuta partnera Latvijas attīstībai, par premjeru Krišjāni Kariņu nemaz nerunājot. Tikai uzticamās partijas biedres Inese Voika un Vita Tērauda kāpa tribīnē, lai pateiktu, ka veselības ministram jāturpina strādāt.

Pavļutu amatā paturēja ar gariem zobiem, valdības stabilitātes vārdā, un tā kraujas mala, kuru valdības politiķi mīl pēdējā laikā piesaukt, sāk izskatīties pēc tādas, pie kuras saķērušies rokās stāv veselības ministrs un premjers, gāzējiem radot dilemmu, ka, pagrūžot vienu, kritīs abi. "Saeimai ir jābūt skaidram lēmumam – valdība turpina vadīt krīzi, veselības ministrs Pavļuts turpina valdībā strādāt," visai skaidri šo likumsakarību atgādināja Pavļuta partijas biedre Tērauda. 

Līdzsvaram, pirmkārt, uzsvēršu dubultmorāli, kuras netrūka opozicionāru runās, atsaucoties uz mediķu pašaizliedzīgo cīņu ar vējdzirnavām. Kad Jūlija Stepaņenko no jaunizveidotās partijas Latvija pirmajā vietā norāda uz problēmu, ka Covid-19 pacienti mirst, jo Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests vilcinās viņus stacionēt jau pēc pirmā izsaukuma, atmiņā nāk tikai viņas līdzdalība mītiņos, kuros kāds dziedāja ka "pandēmijas nav, pandēmija neeksistē". Kad zaļzemnieks Edgars Tavars saka paldies mediķiem par dzīvību glābšanu 24/7 režīmā, man nāk atmiņā tikai viņa mēģinājums apseglot vakcīnskepticisma zirgu, vasarā aģitējot par "izvēles brīvību" vakcinēšanās vietā. Opozīcija ir bijusi pietiekami bezatbildīga un līdzvainīga vīrusa nekontrolētajā izplatībā un šausminošajās Covid-19 upuru tuvinieku pieredzēs, lai tai to atgādinātu līdz pat nākamajām Saeimas vēlēšanām, neļaujot ierasties pāri līķiem pie varas banketa galda. 

Tas, kas bija uzkrītoši, klausoties A/P politiķu, Pavļuta, Voikas runas, bija diezgan nekaunīgais mēģinājums sasaistīt slimnīcu spēju glābt Covid-19 slimniekus šajā krīzes nestundā ar konkrētā veselības ministra palikšanu amatā. "Ministram šeit ir liela loma, ka šis neredzamais darbs notiek un palīdzība tiek nodrošināta. Un slimnīcas ir gatavas turpināt strādāt ar ministru, un tas šobrīd ir svarīgākais – pacientu un viņu veselība, nevis politiska iznešanās," pamācīja Voika. "Veselības nozare dara visu iespējamo, tūkstošiem cilvēku darbs veselības aprūpē turpina novērst katastrofu jau 12 mēnešu garumā. Tas nav godīgi pret mediķiem, ka viņiem jāiznes sabiedrības šaubu un mūsu politiķu neizlēmības un strīdu lielākais smagums," pamācīja Pavļuts. Kā tas iet kopā ar pašu pārgurušo mediķu viedokli par Pavļuta un visas valdības atbildību, kā arī ministra izvairīšanos no konkrētas atbildības par pacientu prioritizēšanu, to pārliekot uz mediķu pleciem, šodien lasiet žurnālā SestDiena, portretā Pavļuta salto mortale. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jāpieņem izsvērti un pārdomāt

Par to, kā politiskā diskusija par Krievijas tranzīta kravu plūsmas slēgšanu caur Latvijas ostām izskatās no Liepājas ekonomisko interešu skatpunkta, Apvienotā saraksta (AS) valdes locekli, L...

Process bez rezultāta

Ekonomikas ministra Viktora Valaiņa lēmums bez rezultāta izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu izraisīja lielāku vai mazāku šū...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē