Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Bondars: Krājbankas mantas pārdošana notikusi nesaimnieciski, lai neteiktu, ka krimināli

"Tas, ko redzam šobrīd – administrators slēpjas aiz ļoti dārgiem advokātiem, un nevis viena, bet vairākiem. Arī uz tiesu iet pieci advokāti, protams, viņi par to izstāda milzīgu rēķinu," intervijā Romānam Meļņikam norāda politiķis un kādreizējais Latvijas krājbankas valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars.

Pirms kāda laika izskanēja ziņa, ka esat zaudējis tiesā par līdzekļu piedziņu saistībā ar Latvijas krājbankas, ko savulaik vadījāt, izsniegtajiem kredītiem.

Spriedums tiks pārsūdzēts, mēs noteikti uzvarēsim. Jau šobrīd skaidrs, ka tā nauda, ko viņi iztērēs tiesājoties, ir neadekvāta pret prasīto summu. Administratori ir divi juridiski biroji – KPMG, kam pieder juridiskais birojs, un vēl viens juridiskais birojs, viņiem vajadzētu pašiem iet un pārstāvēt sevi tiesā, bet viņi paņem Rīgā visdārgāko advokātu biroju un maksā viņiem, lai tie viņus nez kāpēc pārstāvētu.

Dīvaini.

Tur ir ļoti daudzas dīvainības, par ko jebkurš kreditors var, saķēris galvu, brīnīties – kas notiek, kāpēc Latvijas valsts piever uz to acis?! Kāpēc FKTK piever acis?! Tiešām FKTK bijušas vai joprojām ir zināmās saistības Krājbankas lietā ar Vonsoviča kungu? Vai tāpēc ir megaliels klusums attiecībā uz kreditoru aizstāvību un tām nelikumībām, ko šobrīd atļaujas KPMG?

Tas, ko redzam šobrīd – administrators slēpjas aiz ļoti dārgiem advokātiem, un nevis viena, bet vairākiem. Arī uz tiesu iet pieci advokāti, protams, viņi par to izstāda milzīgu rēķinu. Krājbankas mantas pārdošana, maigi izsakoties, notikusi nesaimnieciski, lai neteiktu, ka krimināli.

Kas konkrēti par to liecina?

Kā piemēru varu minēt jahtu, par ko tagad daudzi runā – okeāna jahtu, kas ir kādas pasaulē ļoti slavenas ģimenes bijušais īpašums, tirgoja Bolderājā. Tepat organizētā izsolē.

Tas ir tāpat, kā iet dimantus tirgot uz Centrāltirgu.

Šī īpašuma pārdošana būtu jāorganizē tajā starptautiskajā vidē, kur tiešām tiek tirgotas šāda līmeņa jahtas. Jahtu pārdod par 800 tūkstošiem. To, cik cena bijusi neadekvāta, apliecina fakts, ka nu to piedāvā īrēt par 50 tūkstošiem nedēļā. Tātad izdevumus ļoti ātri var atpelnīt. Kredītņēmējs precīzi tas pats, kas iepriekš. Tikai kredīts samazināts. Šādus piemērus var turpināt un turpināt. Piemēram, tiek stāstīts par to, ka Pēterburgā bērnudārzs ticis kreditēts par miljoniem. Neviens nekreditē bērnudārzu, kreditē nekustamo īpašumu, nākotnes projektu. Tieši tāpat Skanstē nebūtu neviena īpašuma atbilstoši tai loģikai, ko šobrīd mēģina pavairot publiskajā telpā esošais administrators.

Tā sliktākā lieta, kas šobrīd ir Krājbankas esošajiem kreditoriem, kuriem vajadzētu saņemt savu savulaik ieguldīto naudiņu, ieskaitot Rīgas domi, – viņi neko nevar redzēt, jo administrators slēpjas aiz likuma, kas it kā sargā bankas klientus, neskatoties uz to, ka bankas darbība, ja nemaldos, 2011. gada novembrī tika apturēta, tajā nekāda saimnieciskā darbība sen nenotiek, ko varētu vērtēt kā lielu komercnoslēpumu.

Visu interviju lasiet laikraksta Diena otrdienas, 15. augusta, numurā!

Top komentāri

jautājums
j
Vai kāds no galvenajiem Latvijas polītiķiem ir vispār ticis ievietots aiz restēm?
Priekameita
P
Bondar! Nav Tava daļa, kā pārdod Krājbankas mantu. Tu izsniedzi nenodrošinātus kredītus Antonovam, kas no eda banku līdz kraham!!!!
Edža
E
Melo vienā melošanā... ja tāds banķieris, tad jāzina, ka banku, arī neeksistējošu, klientu dati un info ir sensitīvi. Tāpēc arī slēgtas sēdes. Par jahtu un bērnu dārzu nav vērts pat komentēt
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē