Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kungs paliek. Kalpus atlaiž

Plānus nākt klajā ar savdabīgu iniciatīvu atklājis partijas KPV LV "tēvs" un līdzpriekšsēdētājs Artuss Kaimiņš, kurš nesen izslēgts no tāda paša nosaukuma Saeimas frakcijas. Viņš aicināšot biedrus februārī gaidāmajā kongresā balsot par politiskā spēka pašlikvidēšanos. Kāpēc? Jo viņam un atsevišķiem partijas līderiem, lūk, atšķiroties skatījums par to, kas jādara partijai, un nevarot jau būt tā, ka partija mēģina realizēt individuālo personu intereses.

Protams, te ir pamats ironijai par to, ka šie pārmetumi tikpat labi attiecināmi arī uz viņu pašu. Proti, sanāk – ja visi pārējie nedara tā, kā konkrētais līderis vēlas, tad visi pārējie ir sliktie, ne jau tas viens, kas formāli ir priekšgalā, lai gan faktiski pietuvinājies politiskajiem konkurentiem. Tomēr šajā gadījumā situācija ir komplicētāka, ņemot vērā, ka radikāli mainījušies apstākļi – KPV LV pēc Kaimiņa iniciatīvas tika dibināta kā opozicionāru varai partija, nu tā pati ir pie varas, lomas mainīšanās jau ir sašķēlusi Saeimas frakciju tajos, kuri atbalsta iešanu šībrīža valdībā, un tajos, kuri to neatbalsta, un nu šķelšanās manāma pēc pazīmes: vai tiešām nekritiski atbalstāms ir itin viss, ko partneri valdībā saka, vai tomēr ir jādomā arī ar savu galvu.

Tāda situācija allaž rosina uz pārdomām – kuri tad ir tie īstenie, pareizie? Tie, kuri turpina uzvesties kā opozicionāri? Tie, kuri, arī pie varas būdami, principiāli iestājas par vērtībām, kuras definētas sākotnēji? Tie, kuri pieņēmuši situācijas maiņu un tam atbilstoši koriģējuši politiskos mērķus, tā teikt, dzīvojot līdzi laikam?
Kongress, protams, parādīs, kuri ir partijas līderi šobrīd, kuru skatījums par to, kas jādara partijai, saskan ar organizācijas biedru vairākuma domām, kuru ne. Un vai Kaimiņš vēl joprojām ir līderis. Jo īpaši pēc viņa izteicieniem, kad daudziem noteikti ir radušās pārdomas par jautājumu: vai tāpēc vien, ka ir bijusi šāda šķelšanās partijas vadībā, uzreiz arī pati organizācija likvidējama? Vai līderis (lai arī varbūt nu jau formālais) pret cilvēkiem var uzvesties kā pankūkas cepot – nezinot, kā to dara, pamēģināja, nesanāca, nu jāizmet? Vai tie cilvēki, kas sanāks uz kongresu, ir vainīgi par to, kas noticis?

Jā, var jau teikt, ka šī partija tāpat ir teju vai mirusi, vismaz reitingi par to liek domāt. Bet tas tad ir pilnīgi cits stāsts. Tas ir stāsts par līderu, tajā skaitā un pirmām kārtām arī Artusa Kaimiņa, atbildību. Nesanāca, tad aizej no politikas. Citādi kaut kā dīvaini – partiju, kas bija vajadzīga, lai tiktu Saeimā, rosina likvidēt, bet pats no deputāta mandāta atteikties negrasās. Kā tā? Ja jau nesanāca, tad jāatsakās arī no iegūtajiem labumiem – uz kāda pamata tos nu gribas paturēt!?

Top komentāri

Arik Nippel
A
Četrkājainie draugi meklē četrkājainu saimnieku. Lūdzam atsaukties visus, kam ir četras kājas.
tādi esam
t
Šiem ģirgeņiem, krapaņiem, kuceņiem...iepatikusies būšana pie vadības kloķiem un iespēja saņemt megafinansējumu 12 cilvēku partijai uz nodokļu maksātāju rēķina! ZEME, ATVERIES, ko jūs vēlētāji izdarījuši!
Garamgājējs
G
Iežēlina un lokās kā vēdzele melos, lai tik izlīstu uz skatuves :)))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē