Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Kustības Par! lozungs: "Mēs nekaunamies!"

Sestdien notikušā Kustības Par! kongresa lēmums par spīti nelegālās finansēšanas, azartspēļu un citu aizkulišu saimniecisko interešu lobēšanas skandāliem palikt vienā politiskajā apvienībā ar partiju Latvijas attīstībai (LA) nav ne pārsteidzošs, ne negaidīts, ne politiski tik ārkārtīgi nozīmīgs, lai tam pievērstu milzu uzmanību. Ja vien šis veidojums sevi neiedomātos par labas politiskās prakses un vērtību etalonu, ko nekautrēdamies joprojām tiražē.

Sestdienas kongress, kuram pēc būtības bija jābūt atklātai diskusijai par iemesliem, kādēļ kopdzīve ar par partiju sevi dēvējošo, patiesībā līdz ausīm nelegāla finansējuma skandālos iestrēgušo lobistu kopu LA, novedusi tiktāl, ka no Par! izstājies tās populārākais un perspektīvākais politiķis Rīgas mērs Mārtiņš Staķis, bija iestudēts tā, lai nepieļautu pat godīgu balsojumu par kongresa iniciatoru – 113 biedru – uzstādīto lēmumu: šķirties un turpināt politisko darbību vieniem. Tā vietā smagā aizkulišu darbā partijas "partorgi", kuru tur netrūkst, bija pārliecinājuši pietiekoši lielu skaitu klātesošo, ka zaudēt vairs nav ko un pie problemātiskajiem jautājumiem varēs atgriezties pēc vēlēšanām. Es teiktu, uzveduma pilnībai pirmajās rindās sēdošajiem un nesarkstošajiem Par! aktīvistiem vēl tikai vajadzēja apģērbt T kreklus ar uzrakstu "Mēs nekaunamies!". Latvijas politikas slīpākā dueta – Edgara Jaunupa un Jura Pūces – vīģes lapa jeb vērtību piedēklis Kustība Par! ir sasniegusi galējo savas eksistences stadiju.  

Nav nekādu ilūziju, ka Par! biedri, kuri jūtas pietiekami komfortabli, lai nodarbotos ar politiku zem visiem šiem korupcijas pazīmes saturošajiem zīmogiem, kas viņus jau ir apzīmogojuši no galvas līdz kājām, pēkšņi sajutīs kādu diskomfortu, izlasot šo repliku. Komforta burbulī, kurā burzguļo Par! biedri, jebkāda pret viņiem vērsta kritika tiek vērtēta gluži otrādi – kā uzslava, jo tās paudēji nevar būt nekas cits kā labākajā gadījumā žēlojami atpakaļrāpulīgi tumsoņas, bet sliktākajā – apkarojami tumsas spēku uzpirktie. Pat savu superpopulāro Rīgas mēru Mārtiņu Staķi Par! momentā marginalizēja par kaut kādu tur vienu ierindas biedru, tiklīdz viņš atļāvās izstāties no Par! nemierā, ka azartspēļu biznesa intereses partneriem LA izrādījās svarīgākas par Rīgas attīstības plāna apstiprināšanu. 

Necaursitamās paštaisnuma bruņās ar biedrenes Vjazemskajas entuziasmu viņi moralizēs un būs gatavi "sākt diskusiju" tūlīt un tagad par jebko, izņemot par savas apvienības nelegālo finansēšanu, kur nu vēl šī finansējuma avotiem. Toties, tiklīdz būs jāspriedelē par abstraktu, ne ar LA/Par! politsadarbību saistītu korupciju vai vēl labāk 20 un vairāk gadu seniem notikumiem, pirmajās rindās nesarkdama to darīs Inese Voika, par Eiropas vērtībām dienu un nakti ir gatavas mācīt Vita Tērauda un Krista Baumane, par liberālisma vērtībām – toleranci, iecietību – veselības ministrs un partijas līderis Daniels Pavļuts, klusībā pie sevis skaitot: vēl tikai pieci mēneši kauna, un pēc tam, kazi, vēl četrus gadus deputāts. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē