Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Lai skatās Dziesmu svētkus!

Dezinformācijas mazināšana patlaban ir svarīga tēma.

Mūsu valstī aktuālākā, ar to saistītā izpausme ir nepieciešamība stāties pretī Krievijas propagandai, kas cenšas izmantot katru plaisu simboliskajā, informatīvo telpu sargājošajā "žogā", lai ielavītos un izplatītos. Nesen Valsts policija vēstīja, ka aizturēta persona, kura par samaksu piedāvājusi ierīces, kas ļauj to lietotājiem skatīties, piemēram, tādas televīzijas (TV) programmas kā NTV, Mir, Rosija un Pervij kanal, kuras Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) Latvijā ir aizliegusi. "Ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 208. panta – par nodarbošanos ar uzņēmējdarbību, attiecībā uz kuru pastāv speciāls aizliegums," ziņo Valsts policija un arī informē, ka klientus minētā persona sameklējusi gan savu paziņu vidū, gan ievietojot sludinājumus internetā. Likumsargi arī sola, ka "tiks vērtēta to personu, kas skatījušās aizliegtos TV kanālus, atbildība".

Saprotams, ka tiek piedāvāts tas, pēc kā ir pieprasījums, un, ņemot vērā Krievijas izraisīto karu Ukrainā, šī pieprasījuma motīvus nevajadzētu atstāt bez ievērības.

Nav noliedzams, ka mūsu sabiedrībā kopumā pret dažādiem nosacījumiem un aizliegumiem mēdz būt nihilistiska attieksme. Uz to norāda arī tādi gadījumi, kuri tiešā veidā nav saistīti ar Kremļa ideoloģijas centieniem izplatīties Latvijā. Tāpat arī ir iespējams, ka ir tādi ļaudis, kuri neapzinās, ka aizliegtu TV kanālu nelegālu skatīšanos iespējams atklāt, un neapzinās arī to, ka savu rīcību var nākties paskaidrot, līdzīgi kā agresīvu vēstījumu paudēji internetā ne vienmēr apzinās, ka anonimitāte virtuālajā vidē ir visai nosacīta.

Vienlaikus nevar noliegt arī to, ka ir cilvēki, kuriem Kremļa ideoloģija ir tuva un kuri mērķtiecīgi meklē jebkādus šo ideoloģiju tiražējošus informācijas avotus.

Raugoties plašāk, Latvijas interesēs ir panākt gan to, lai netiktu tirgotas un lietotas ierīces, kas ļauj apiet NEPLP aizliegumus, gan to, lai mūsu sabiedrībā prokremliski uzskati nebūtu populāri. Tamdēļ ir svarīgi izdarīt visu iespējamo, lai jebkurš Latvijas iedzīvotājs, kurš mūsu valstī dzīvo gadiem ilgi, pārvaldītu latviešu valodu pietiekami labā līmenī, lai varētu skatīties latviski raidošās TV un iesaistīties latviskajās tradīcijās.

Šī ir Dziesmu svētku nedēļa, savukārt Dziesmu svētki ir būtiska Latvijas kultūras daļa, kas varētu vienot mūsu valsts iedzīvotājus pozitīvas enerģijas caurstrāvotos iespaidos. Ja nav iespējams būt klāt koncertos, ikviens var tos vērot Latvijas sabiedriskajā televīzijā LTV1.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē