Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts
Politiķiem nav pamata domāt, ka vēlētāju atmiņa ir tik vāja

Politiķi, mēs visu atceramies!

Tas, ka, tuvojoties vēlēšanām, gan politiķi katrs personīgi, gan politiskie spēki kopumā cenšas slavēt sevi kā vien prot, ir visai tipiski priekšvēlēšanu laikam. Tāpat arī politisko konkurentu zākāšana un atainošana pēc iespējas nelabvēlīgākā gaismā iederas priekšvēlēšanu atmosfērā. Taču brīžiem šķiet, ka politiķi vēlētājus uzskata par cilvēkiem, kuri neatceras senākus laikus par vakardienu, piemēram, saistībā ar nodokļu reformu, kas ir ieviesta no šā gada sākuma.

Tajā laikā, kad nodokļu reforma tika izstrādāta, par to vēstīja daudzi mediji, un savu viedokli pauda ne tikai politiķi, bet arī uzņēmēji un ekonomikas eksperti. Tā rezultātā ikvienam cilvēkam, kurš kaut nedaudz seko līdzi notikumiem mūsu valsts politikā un ekonomikā, ir vismaz priekšstats par to, ka nodokļu reformas galīgais variants tika sagatavots ilgu diskusiju gaitā. Protams, ne visi ar nodokļu reformas galīgo variantu ir apmierināti, un te vērts atcerēties, piemēram, to, ka savu skepsi visai asi pauda Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera. Mazāk kritiska pret nodokļu reformas galīgo variantu bija Latvijas Darba devēju konfederācija, taču

svarīgākais, ko vērts ņemt vērā, ir tas, ka uzņēmēju pārstāvji diskusijās par nodokļu reformu piedalījās. Nebija tā, ka atnāca kāds politiķis, nolika uz galda nodokļu reformas aprakstu, un šis reformas variants tika pieņemts bez jebkādas apspriešanas. 

Protams, jau ir atklājies, ka nodokļu reformā ir aspekti, kas vērtējami visai pretrunīgi, piemēram, par ziedojumiem nevalstiskajām organizācijām. Protams, ka ikvienam nodokļu maksātājam, kurš kaut mazliet seko līdzi izmaiņām nodokļu jomā, ir skaidrs, ka minētās reformas reālo ietekmi sajutīs tikai nākamgad, kad būs saprotams, kā finansiālo situāciju maina iedzīvotāju ienākuma nodokļa progresivitāte un atšķirīgās likmes.

Tomēr politiķiem nav pamata domāt, ka vēlētāju atmiņa ir tik vāja, ka vēlētāji neatceras to, ka nodokļu reforma ar visām tās pozitīvajām iezīmēm un nepilnībām ir tapusi spraigās diskusijās, un to, ka par reformu ir atbildīgi visi pie varas esošie politiskie spēki.  

Par laimi, mēs dzīvojam demokrātiskā valstī, un neviens cilvēks vienpersoniski nepieņem lēmumu, kādai jābūt nodokļu reformai. Var jau saprast, ka neiepriecinoši reitingi rada stresu, un stresa ietekmē rodas pārspīlēta pašslavināšanās un atbildības novelšana uz politiskajiem konkurentiem. Taču ir gana daudz gudru vēlētāju, kuri ir pelnījuši tādus politiskos spēkus, kam piemīt pašcieņa un nav bail uzņemties atbildību arī par pretrunīgi vērtētiem lēmumiem.

Top komentāri

A. S.
A
Nav saprotams, kāpēc tapis šis raksts. Pilnībā nekāda sakara ar virsrakstu un "atmiņu" par politiskajiem notikumiem. Vairāk velk uz pārdomām par nodokļu jaunās politikas tapšanas vēsturi. Izlasot virsrakstu "Politiķi, mēs visu atceramies!", cerēju te izlasīt pārskatu par to, kuri politiķi izdarījuši lietas, kas mums visiem jāatceras, ejot uz vēlēšanu iecirkņiem. Diemžēl izskatās, ka autorei vajadzēja aizpildīt teksta laukumu ar niecīgu rakstiņu, bet skanīgu virsrakstu. Normālā presē raksti ar šādiem virsrakstiem būtu vismaz avīzes atvēruma vērti...
TrollisJT
T
Es atceros, kā mums solīja, ka Latvija būs "tilts sarp Austrumiem un Rietumiem" un no tam pārtiks. Vēl solīja, ka Latvija desmit gados sasniegs Zviedrijas līmeni... tiesa gan, neteica - kura gada līmeni... .
politologs Tumšpautis
p
Jūs žurnālisti protams , bet politiķu krietni apmaksātās (nauda nāk no tādiem kā jūlis , kuriem 5000 nav nauda) reklāmas , diemžēl būs lielu daļu publikas apstulbinājušas , kā redzat tās palielo tiek darbinātas pa sociālo līniju , tātad uz ne pārāk pārtikušo slānim ,rezultātus lembe jau prognozējis , likdams jau kučinskim sāk funktieri par janās valdības kandidātiem
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē