Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ašeradens: Bezvienošanās breksits atstātu ļoti nopietnas sekas, tāpēc notiek gatavošanās iespējamo pārrāvumu gadījumā

Gadījumā, ja breksits notiktu bez Apvienotās Karalistes un Eiropas Savienības (ES) vienošanās, tas atstātu ļoti nopietnas sekas, tāpēc ministrijas jau pašlaik plāno rīcību iespējamiem pārrāvumiem, aģentūrai LETA pauda bijušais ekonomikas ministrs, Jaunās Vienotības valdes loceklis, Saeimas deputāts Arvils Ašeradens.

Vaicāts par to, ko praktiski nozīmē ministriju plāni, kurus Ārlietu ministrija (ĀM) aicinājusi precizēt, politiķis skaidroja, ka valsts iestādes gatavojas iespējamiem pārrāvumiem dažādās jomās - transporta, tajā skaitā avio satiksmes sfērā, tāpat arī attiecībā uz augstskolu sadarbību, un īstermiņa pasākumiem, piemēram, savstarpējām apmaiņas programmām.

Ašeradens pauda, ka valsts pārvalde jau strādā pie monitoringa nodrošināšanas, kā pēc breksita veidosies situācija ar Latvijas pilsoņiem, vai būs nodrošināta iespēja brīvi ceļot un satikties ar ģimenes locekļiem. Latvija jau ir izdarījusi visus nepieciešamos priekšdarbus, nosakot aizsardzību Apvienotās Karalistes valsts piederīgajiem un mēs sagaidām tādu pašu atbildi no Lielbritānijas par mūsu valsts piederīgajiem, norādīja JV valdes loceklis.

Politiķis vērsa uzmanību, ka Lielbritānijas virzība uz breksit jau ir atstājusi negatīvas sekas Latvijas kokrūpniecības jomā. Vaicāts par to, vai jau tagad Latvijai būtu jāstrādā pie iespējamo divpusējo līgumu slēgšanas ar Apvienoto Karalisti pēc breksita, Ašeradens atgādināja, ka ES politikas pamatā ir vienota, kopīga nostāja, kas arī ir valstu savienības panākumu atslēga. Tāpēc arī šajā jautājumā jāveido ES kopējā reakcija, skaidroja deputāts.

Kā ziņots, ĀM aicina ministrijas un citas valsts institūcijas precizēt plānus bezvienošanās breksit gadījumam, aģentūru LETA informēja ministrijā.

ĀM ministrija nosūtījusi vēstules nozaru ministrijām, Latvijas Bankai, Latvijas Darba devēju konfederācijai un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerai, aicinot aktualizēt rīcības plānus bezvienošanās breksit gadījumā.

Tā kā Lielbritānijas parlaments jau vairākas reizes balsojumā noraidījis ES un Lielbritānijas sarunu rezultātā panākto vienošanos par Izstāšanās līgumu un tam pievienoto politisko deklarāciju par ES un Lielbritānijas nākotnes attiecību ietvaru, pašlaik bezvienošanās breksit scenārija risks ir augstāks nekā jebkad iepriekš, brīdināja ĀM.

Top komentāri

jautājums
j
"avio satiksmes sfērā" - Bet ko tur īsti Ašeradens taisās darīt? Ja airBaltic lidmašīnām tiktu liegts lidot uz Angliju, tad tās nelidotu, lai ko Ašeradens darītu. Bet atļaut British Airways lidot uz Rīgu nav grūti - vienkārši atļaut.
jautājums
j
"attiecībā uz augstskolu sadarbību" - Bet ko tur īsti Ašeradens taisās darīt? Ja Latvijas studentiem tiktu liegts mācīties Anglijas skolās, viņi tur nemācītos, lai ko Ašeradens darītu. Bet atļaut britu studentiem mācīties Latvijā (ja viņi to grib) var katrā laikā.
Buks
B
Tas ir nožēlojami, ka dienas īpašniekiem ir tik nozīmīgs šī mēslpolitikāņa /viedoklis/.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē