Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bergmanis: Latvija ir un tiks aizsargāta

"Esmu pārliecināts, ka ir pienācis brīdis, kad visa pasaule saprot Velsas un Varšavas samitu laikā pieņemto lēmumu nozīmīgumu," piektdien, uzstājoties starptautisko ārpolitikas un drošības forumu Rīgas konference 2017, uzsvēra Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS).

"NATO īstenotā aizsardzības un atturēšanas politika, kā arī veiksmīgā NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu izvietošana Baltijas valstīs un Polijā ir labākais apliecinājums alianses vienotībai, un esmu neizsakāmi pateicīgs par mūsu sabiedroto solidaritāti," izteicās ministrs.

Bergmanis arī norādīja, ka NATO ir nopietni jādomā par pamatvērtību stiprināšanu: "Domājot fundamentāli, arvien izteiktāka kļūst nepieciešamība nostiprināt NATO pamatvērtības. Cilvēkiem ir jāskaidro NATO loma un tas, kādēļ nepieciešams aizsargāt aliansi. Ja mēs sabiedrību par to nevaram pārliecināt, militārajām stratēģijām, ieročiem un aizsardzības budžeta pieaugumam nav būtiskas nozīmes." 

Ministrs pauda gandarījumu, ka arvien vairāk tiek domāts par sabiedrības iesaisti valsts aizsardzībā - tiek attīstītas vairākas iniciatīvas, piemēram, veiktas izmaiņas vispārējā izglītības sistēmā, kā arī paaugstināts sabiedrības informētības līmenis, skolēniem, skolotājiem, uzņēmējiem un citām iedzīvotāju grupām organizējot lekcijas par aizsardzības nozares prioritātēm. 

"Šī iemesla dēļ, nākamgad tiekoties NATO samitā Briselē, es ar pārliecību teikšu, ka Latvija ir un tiks aizsargāta!" runas noslēgumā uzsvēra Bergmanis.

Foruma paneļdiskusijā piedalījās arī Kanādas aizsardzības ministrs Hardžits Sadžans, ASV viceprezidenta Nacionālās drošības padomniece Andrea Tomsone, Vācijas Ārlietu un drošības lietu institūta pārstāve Klaudija Majore, kā arī Džona Hopkinsa universitātes Transatlantisko attiecību centra vecākais eksperts Hans Binendjiks.

Jau ziņots, ka Latvijas Nacionālajā bibliotēkā no 29. līdz 30. septembrim norisinās ikgadējais ārpolitikas un drošības forums Rīgas konference 2017, kurā diskutē par tādām tēmām kā globalizācijas tendences, Ukrainas politiskās un aizsardzības prioritātes, Rietumu attiecības ar Krieviju, Austrumu partnerības valstu izaicinājumi, Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sadarbība aizsardzības jomā, populisma fenomens pasaulē, Brexit un sociālo tīklu ietekme uz politisko notikumu dienaskārtību.

 

Top komentāri

Elma
E
Kas un kad aizsargas latviesu tautu no vietejiem latviesu tiraniem, slepkavam, zagliem, kuri pedejso 27 gadus izlaupa Latvijas valsti un apzogu un ciniski, brutali iznicina latvieus tautu? Latvijas valsti pedejos gados ir pametusi vairak ka 600 000 darba spejigu cilveku, bet pat to pasaules sabiedriba neuztraucas, tai pat laika kad nop Mjamas tiek paziti musulmanu teroristi rahindzas tad visi kliedz un aizstav so slepkavu, teroritu tautu.
bet Latvijas valdība...
b
bet Latvijas valdība sastāv no sapuvušām lupatām ! Nav dzirdēta pat neviena skaņa kataloņu aizstāvībai !
Republika
R
".. "Šī iemesla dēļ, nākamgad tiekoties NATO samitā Briselē, es ar pārliecību teikšu, ka Latvija ir un tiks aizsargāta!" .." ========== Un tāpēc vajadzēja rīkot šito pasākumu??!!! Par šito aizsardzību "mūžīgi mūžos" taču kladzina gandrīz katru dienu visi kam nav slinkums. Izskatās tajā NBS kantorī nav kas mācētu valsts naudu skaitītu, kaut vai domātu par to!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē