Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Bordāns: Ir ziņas, ka tiesu sistēmas vadībai gatavo "mantiniekus"

Ir ziņas, ka kāds Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētāja un ģenerālprokurora amatā vēlas apstiprināt sev pietuvinātus cilvēkus, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma pauda tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

Vaicājot, kas ir šie pietuvinātie cilvēki, ko vēlas apstiprināt AT priekšsēdētāja un ģenerālprokurora amatā, Bordāns nevēlējās tos nosaukt, taču atklāja, ka viņam apmēram ir zināmi uzvārdi.

Tieslietu ministrs apgalvoja, ka būs centieni turēt pa gabalu cilvēkus no malas, kas vēlas uzlabot situāciju.

Bordāns arī norādīja, ka viņš vēlas sakārtot tiesiskuma sistēmu, un tur ir divi jautājumi - pirmkārt, kadri, otrkārt, likumi, kā šos kadrus izvēlas.

"Mēs gatavojam savu redzējumu, kādiem jābūt šiem cilvēkiem,"  pauda politiķis.

Jāatgādina, ka Bordāns rosināja vērtēt Kalnmeiera atbilstību ģenerālprokurora amatam, jo darbībā konstatētas pazīmes, kas liecina, ka Kalnmeiers neatbilst Prokuratūras likumā minētajam amatam izvirzītajai nevainojamas reputācijas prasībai. 

Saņemot 39 Saeimas deputātu pieprasījumu, AT priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs ierosināja pārbaudi ģenerālprokurora Kalnmeiera atlaišanas pamatu izvērtēšanai. Tomēr AT senatore Marika Senkāne nekonstatēja pamatu Kalnmeiera atlaišanai.

Top komentāri

Robis
R
Tā tas ir visur un visās vietās: Kā citādi no aizkulisēm var procesus vadīt ja ne ar savējiem cilvēkiem lielos amatos?
Latgalīts
L
Vai tiešām Latvijas miljardieri atkal grib iebāzt savus rokaspuišus tiesu sistēmas augstajos amatos? Cerēsim, ka tas ir tikai viņu sapnis vasaras naktī.
Poncijs Pilāts
P
vispār jau Rīdzenes figuranti , kurus nevar iemest tagad aiz restēm , tāpēc ja ari cenšas savus maitu putnus tur iebāzt! Ja neizdosies , kas zin , var atņemt zārka naudai iekrātos miljonus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē