Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Brigmanis: Eigimam jāmācās latviešu valoda, lai sasniegtu nepieciešamo zināšanu līmeni

Daugavpils domes priekšsēdētājam Rihardam Eigimam (Mūsu partija) ir jāiet mācīties latviešu valoda, lai sasniegtu pašvaldības deputātam nepieciešamo zināšanu līmeni, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Zemnieku savienības (LZS) priekšsēdētājs, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Eigims ir LZS biedrs.

Vaicāts par Valsts valodas centra (VVC) lēmumu tuvākajā laikā vērsties tiesā ar prasību anulēt Eigima deputāta mandātu par valsts valodas nelietošanu augstākā līmeņa otrajā pakāpē, Brigmanis norādīja, ka nevērtē šo situāciju kā īpaši un ka tās ir paša Eigima problēmas, ar ko viņam arī jātiek galā.

Reizē LZS priekšsēdētājs apgalvoja, ka zina dažu labu valsts institūcijās strādājošu personu, kas latviski runājot daudz sliktāk par Daugavpils mēru.

ZZS frakcijas vadītājs arī norādīja, ka viņš nebūs pārsteigts, ja šo procesu rezultātā pilsētas vadītāja amatā atgriezīsies iepriekšējais Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (Saskaņa). Brigmanis uzskata, ka, ja Eigims zaudētu mandātu, tas neatstātu negatīvu iespaidu uz LZS vai ZZS, jo politiķis domē pārstāv citu partiju.

Kā ziņots, reaģējot uz kādu iesniegumu, VVC bija konstatējis, ka Eigims nelieto valsts valodu normatīvo aktu paredzētajā kārtībā. Fiksējot minēto neatbilstību, VVC ļāva Eigimam sešu mēnešu laikā uzlabot savas valodas prasmes, taču pēc pusgada, lai arī valodas prasmes uzlabotas, tās arvien neatbilst prasībām.

"Domes priekšsēdētājam ar valsts valodas zināšanām augstākā līmeņa otrajā pakāpē būtu latviešu valodā jārunā pilnīgi brīvi, taču tā nav," skaidroja VVC pārstāve Sarmīte Pāvulēna.

Politiķa pārstāve Olga Petkeviča aģentūrai LETA teica, ka Eigims patlaban atgūst veselību, tāpēc nekādus komentārus pagaidām nesniegs. Domes priekšsēdētājs iepriekš paudis, ka viņa valsts valodas zināšanas ir pietiekami labas. Ja diktātu rakstīšanā valsts valodā viņam vēl esot problēmas, tad komunikācijai iedzīvotājiem un amatpersonām un pilsētas interešu aizstāvībai dažādās struktūrās viņa valsts valodas zināšanas esot pietiekamas, apgalvoja Eigims.

Top komentāri

ZZS šeptēm valoda nav vajadzīga
Z
galvenais ir otkats
Zobs Kaulā NEBALSOTĀJS
Z
Ir pienācis laiks Brigmanim beigt velti tirināt savas tukšās smadzenes un iet kartupeļus stādīt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē