Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Burovs: RNP nespēj vadīt radušos krīzi saistībā ar naudu PNB bankā

Pašvaldības uzņēmuma SIA Rīgas namu pārvaldnieka (RNP) vadība nespēj vadīt radušos krīzes situāciju saistībā ar maksātnespējīgajā PNB bankā glabāto naudu, uzskata Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR).

"Situācija, kad pastāv ļoti liels risks, ka uzņēmuma vadības rīcības dēļ vairāki tūkstoši rīdzinieku zaudēs savus ieguldītos līdzekļus PNB bankā, ir nepieņemama un pat noziedzīga. Manā rīcībā nav informācijas par to, vai un kā RNP vadība plāno risināt šo nepieņemamo situāciju, un šī neziņa ir satraucoša," pauda Burovs.

Pēc viņa teiktā, arī ar uzņēmuma klientiem šobrīd nenotiek komunikācija, kas būtu veids, kā klienti varētu saņemt atbildes uz saviem jautājumiem. 

Burova ieskatā, RNP vadība nespēj vadīt šo krīzes situāciju, par ko viņš esot norādījis arī iepriekš.

Par uzņēmuma vadības atbilstību gan var lemt kapitāldaļu turētājs, kas šajā gadījumā ir vicemērs Vadims Baraņņiks.

Vienlaikus mērs arī vērsa uzmanību, ka pretēji domes lēmumiem RNP vilcinoties ar ārējā neatkarīgā izvērtējumu veikšanu savā uzņēmumā.

Kā ziņots, Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) pirms mēneša devusi negatīvu atbildi RNP par iespēju atgūt maksātnespējīgajā PNB bankā iestrēgušos sešus miljonus eiro no Noguldījumu garantiju fonda, vēstīja Latvijas Televīzija.

PNB bankā tās darbības apturēšanas brīdī Rīgas namu pārvaldnieks glabāja 6 miljonus eiro. Uzņēmums uzsvēra, ka tā ir klientu - dzīvokļu īpašnieku - nauda, ar kuru caur RNP kontu maksāts, piemēram, komunālo pakalpojumu sniedzējiem, tāpēc tika cerēts šos līdzekļus atgūt caur Noguldījumu garantiju fondu.

Tomēr FKTK Rīgas namu pārvaldniekam atbildējusi, ka naudu caur garantiju fondu atgūt nevarēs. Tagad RNP naudas atgūšanai, visticamāk, būs jāstājas kreditoru rindā, kas negarantē to atgūšanu.

Top komentāri

Burova kungam
B
Vispirms vajadzīga informācija, kurš bija RNP valdes priekšsēdētāja amatā, kad tika atvērts konts, nevis publiski novelt vainu uz visu RNP. Kad pienāks brīdis, kad atbildēs konkrēti cilvēki ?
Zigmārs Purvciems
Z
Pēdējos 2 gados beidzot RNP ir normāls, atbildīgs valdes priekšsēdētājs, tāpēc, pirms publicēt prognozes par valdes atlaišanu, derētu noskaidrot, kurš konkrēti parakstīja līgumu ar minēto banku, kā arī izvērtēt Baraņņika atbildību.
Tā gan
T
Te svarīgu "pacelt", kas bija lēmuma pieņēmēji, kas akceptēja iedzīvotāju un pašvaldības naudas glabāšanu šajā bankā?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē