Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Čakša piesardzīgi vērtē lēmumu par ārkārtas situācijas izsludināšanu NMPD

Veselības ministre Anda Čakša (ZZS) lēmumu izsludināt ārkārtas medicīnisko situāciju Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Rīgas reģionālajā centrā vērtē piesardzīgi. Kaut arī ministre neizteica tiešu kritiku par NMPD direktores Lienes Cipules lēmumu, viņa nepauda arī atbalstu attiecīgajam lēmumam, norādot, ka lēmumu nevērtē pozitīvi vai negatīvi, bet skatās uz pieņemto lēmumu, kā reaģēšanu uz konkrētu situāciju.

Čakša sacīja, ka, izdzirdot vārdu "krīze" vai "ārkārtas situācija",  mediķis reaģē vienā veidā, bet pacients uz šo faktu var reaģēt citādi. Ministres ieskatā, ir svarīgi neradīt lieku paniku pacientos.

Vērtējot lēmuma pamatotību, Čakša norādīja, ka jāskatās uz to, vai ar ārkārtas situācijas izsludināšanu kaut kas ir būtiski radikāli mainījies. Šajā gadījumā ārkārtas situācijas izsludināšana ļāvusi mainīt Ministru kabineta noteikumus, nosakot plašāku spektru diplomētu ārstu, kuri var vadīt brigādi, kā arī lūgt jaunajai valdībai pieturēties pie solījumiem, kas bija saistīti ar mediķu atalgojuma palielināšanu, atzina ministre.

Vienlaikus viņa sacīja, ka veselības nozarē ļoti svarīgi, ka augsta līmeņa vadītājs spēj saglabāt mieru kritiskās un sarežģītās situācijās.

"Radīt haosu nav liela māksla, vadītāja māksla ir situāciju vākt un organizēt," norādīja ministre, kura gan atzina, ka ir svarīgi pievērst uzmanību būtiskajam.

Čakša norādīja, ka saprot, cik liela spriedze ir šādās situācijas atrast pareizos risinājumus, kā arī uzskata, ka Cipule ir ļoti laba vadītāja.

Ministre norādīja, ka patlaban svarīgi sniegt stabilitātes sajūtu visiem, kas strādā dienestā un kopumā veselības aprūpes sistēmā. "Arī man iekšēji ir trauksme par to, lai mediķiem nākamgad būtu atalgojuma pieaugums," sacīja Čakša.

Kā ziņots, Veselības ministrija (VM) steidzamības kārtā gatavos grozījumus, lai paplašinātu mediķu loku, kas var strādāt NMPD.

Top komentāri

Ha
H
Galvenais tagad odzinas bus jalsa citiem, ko shi "zemnieku" valdishana sastradajusi! Tada cilveku segregacija Latvija nav pieredzejusi. Tukstoshiem cilveki nabadzibas del nespes sanemt valsts mediscinisko palidzibu, pat neraugoties uz to, ka gadu desmitiem stradats un nodokli maksati. Ka ari tas bus majsaimnieces- mazu bernu maminas,cilveki, kas nevar atrast darbu, ipashi jaunatne un citi, kam mazak paveicies. Un atrajos tagad vares stradat sanitari, vai? Vai ta ir logiski domajoshu piaugusho sabiedriba???
Mēs strādājām labi !!!
M
Nu ko, Kučinski, lūk tavs darbs un ministru aizstāvēšana. Drīz tas būs ar daudzām nozarēm. Izdarījāt visu, lai nogremdētu. Komunistiskā varza jau neko vairāk neprot - kā iznīcināt, likvidēt,apspiest,zagt,melot ,lielīties...
:(
:
Šitai čībai Čakšai gan būtu jāpazūd no politikas! Viņa nejēdz, ka panika jau sen ir iestājusies, un viņa pati to vēl tikai ir veicinājusi!!! Kāpēc valsts nauda nonāk privātās medicīnas iestādēs, piemēram?????
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē