Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kariņš tic, ka Pavļuts un VM paveiks darbu masu vakcinācijas nodrošināšanai

Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) ir "visa ticība", ka veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) un Veselības ministrija (VM) paveiks nepieciešamos darbus masu vakcinācijas kapacitātes nodrošināšanai, šodien pēc koalīcijas sanāksmes pauda premjers.

Atbildot uz jautājumu par informācijas pieejamību par Latvijas rīcībā esošajām vakcīnām, Kariņš uzsvēra, ka vakcinēšanas process ir ļoti svarīgs "mums visiem, jo tā ir mūsu izeja no šīs krīzes".

Vakcinēšanas procesam aizvien ir nepilnības un ir jānodrošina, ka tas ir elastīgāks, norādīja premjers. Kā piemēru viņš minēja, - ja nākotnē varētu būt pārrāvums vakcīnu piegādē, tad jānodrošina, lai pēc tam, kad atkal vakcīnas tiek saņemtas, nebūtu nepieciešams vairākas dienas, kamēr atkal uzsāktos process.

Valdības vadītājs atzīmēja, ka ir apmēram pusotra nedēļa līdz 1.aprīlim, kad ir jābūt gatavai masu vakcinēšanas kapacitātei un spējai. "Šķiet, vēl ir ceļš ejams, bet man ir visa ticībai Pavļuta kungam un Veselības ministrijai, ka viņi šo darbu līdz galam arī veiks," uzsvēra Kariņš.

Atbildot uz jautājumu par to, vai valsts varētu regulāri informēt, cik vakcīnas ir atstātas otrajai vakcīnai, lai sabiedrībai būtu lielāka skaidrība, premjers norādīja, ka jābūt skaidrībai arī par šiem jautājumiem. Veselības ministrs šodien informēja, ka, iespējams, daļu no ģimenes ārstiem un vakcinācijas iestādēm pieejamajām 30 000 AstraZeneca vakcīnu devām ģimenes ārsti rezervēs nākamai nedēļai. AstraZeneca vakcīnu piegādes pašlaik ir ļoti nestabilas un drīz var gadīties, ka jāsāk pieturēt otrās devas balsta vakcinācijai, atzīmēja Pavļuts.

Pēc politiķa sniegtās informācijas, pa vakcinācijas kabinetiem, ģimenes ārstu praksēm ir sadalīti un piegādāti aptuveni 30 000 vakcīnu devu, pamatā AstraZeneca vakcīnas. Centrālajā noliktavā ir tikai Pfizer/BioNTech un Moderna vakcīnas, kas tiek pieturētas otrajām devām.

Veselības ministrs prognozēja, ka ierobežotā vakcīnu skaita dēļ šonedēļ varētu vakcinēt 2500 līdz 3000 cilvēkus.

Tuvākajās pāris nedēļās ir ievērojams vakcīnu piegāžu samazinājums, līdz ar to vakcinācijas jaudas nevarēs būt lielākas, bet aprīlī, pieaugot piegādāto vakcīnu skaitam, plānots sākt plašāka mēroga vakcināciju, atverot liela mēroga vakcinācijas centrus, skaidroja politiķis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē