Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kariņš: Ušakovam auglīgāk būtu lāpīt ielas

Rīgas mēram Nilam Ušakovam (Saskaņa), kurš otrdien paziņoja, ka plāno kandidēt uz Eiropas parlamenta krēslu, auglīgāk izvirzīto mērķus sasniegšanai būtu palikt amatā un "labot" bedres galvaspilsētā, trešdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes komentēja premjers un bijušais eiroparlamentārietis Krišjānis Kariņš (Jaunā Vienotība).

Kariņš nevēlējās spekulēt par mēra iemesliem pēkšņajam paziņojumam par plāniem kandidēt uz Eiropas parlamentu. 

Jāatgādina, ka otrdien preses konferencē Ušakovs un Andris Ameriks (GKR) paziņoja, ka Briselē pārstāvēs pašvaldību intereses

Rīgas mērs norādīja, ka, ja Saskaņas valde akceptēs viņa kandidatūru, "viņš nedosies atpūsties", bet gan cīnīsies visiem iespējamajiem līdzekļiem, lai neļautu labējām partijām izlaupīt Rīgu. Ušakovs arī pauda pārliecību, ka, ja viņš tiks ievēlēts EP, domē paliks pietiekami profesionāla komiteju vadītāju un deputātu komanda, kura spēs turpināt visus pašreizējās koalīcijas sāktos darbus.

"Es nebaidos no tā, kas mani sagaidīs nākamo trīs mēnešu laikā. Tie varētu būt smagākie mēneši manā politiskajā karjerā. Taču tas ir mans pienākums saglabāt visu, kas ir paveikts un neļaut to izlaupīt citiem. Šajā situācijā mans izaicinājums ir aizstāvēt ne tikai Rīgu, bet arī Daugavpili, Rēzekni, Liepāju un citas pašvaldības, jo visas reformas tiek plānotas uz pašvaldību, un tātad - uz iedzīvotāju rēķina," sacīja Ušakovs.

"Bet vismaz, manuprāt, ir skaidri indentificējamas lietas, kas Rīgas domei būtu jādara. Man arī kā rīdziniekiem ir nesaprotami, kāpēc viņš grib pamest šo amatu, kad ir acīmredzamas lietas, kas jādara," sacīja Kariņš.

Atsaucoties uz savu pieredzi Eiropas parlamentā, Kariņš norādīja, ka Ušakova ieguldījums pašvaldību labā būtu daudz lielāks, ja mērs paliktu Rīgā un "lāpītu bedres, nevis skrietu uz citu darbavietu".

Kariņš, runājot gan par Rīgas satiksmes, gan Latvijas bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča lietu, norādīja, ka valdība ir identificējusi trūkumus sistēmā, kuri tad arī tiks laboti, lai panāktu, ka valstiski svarīgu lietu izmeklēšanas beigtos ar rezultātiem. 

Top komentāri

Atbildība
A
Paga Kariņ, lēnāk pār tiltu! Nodokļus iekasē valsts tātad tu. Ceļi ir draņķīgi visā Latvijā tātad atkal tu esi atbildīgs. Lūdzu atbildi, kāpēc tu neko neesi izdarījis ceļu salabošanai? Ja tu gribi atbildību novelt uz pašvaldībām, tad arī nodokli pāradresējam pašvaldībām. Mums ceļu lietotājiem un nodokļu maksātājiem vienalga kurš labo galvenais lai ceļi būtu kārtībā, bet Kariņš un valsts pierāda, ka nespēj tikt galā ar saviem pienākumiem.
Ekharts
E
Kā saka,skabargu cita acī,.pamana,bet baļķi savējā ne...?
Neslāvs
N
Prokuratūrai būtu nekavējoties jāpieprasa no Kariņa sniegt sīku un detalizētu atskaiti, kā tikusi izlietota ceļu nodokļos maksātā nauda un kāpēc visā Latvija ceļu stāvoklis ir tik katastrofāls. Turklāt ņemot vērā, ka Kariņš personīgi un Vienotība nemainīgi pie varas ir vairāk kā desmit gadus, tad ja atklāsies fakti, ka ceļu nodokļu maksātāju nauda izlietota kaut kam citam, nevis ceļiem, Kariņš nekavējoties arestējams un tiesājams.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē