Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kariņš vairāk līdzekļu budžetā būtu atvēlējis zinātnei un pētniecībai

Šā gada valsts budžeta projektā Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) vairāk līdzekļu būtu atvēlējis zinātnei un pētniecībai.

Intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" premjers, atbildot uz jautājumu, kas būtu tā viena lieta, kurai viņš būtu atvēlējis vairāk līdzekļu, norādīja, ka šī lieta būtu zinātne un pētniecība. 

"Es labprāt būtu veltījis vairāk naudas," pauda premjers, atgādinot, ka zinātnei finansējums tiks palielināts. Vienlaikus premjers uzskata, ka zinātnei, pētniecībai būtu jāpiešķir lielāks līdzekļu apjoms.

Kariņš atgādināja, ka izglītība, zinātne ir tās lietas, kuras nākotnē sniegs izaugsmi.

Kā ziņots, valdība 7.februārī atbalstīja valsts budžeta likumprojektu, kurā 2023.gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi tiek plānoti 12,721 miljarda eiro apmērā, savukārt izdevumi - 14,673 miljardu eiro apmērā. Salīdzinājumā ar 2022.gada budžetu 2023.gadam paredzēts ieņēmumu palielinājums 2,025 miljardu eiro apmērā un izdevumu palielinājums 2,233 miljardu eiro apmērā.

Budžeta komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs (JV) norādījis, ka 17.februārī Saeimā plānots valsts budžeta pakotnes likumprojektus skatīt konceptuāli jeb pirmajā lasījumā. Galīgajā lasījumā valsts 2023.gada budžeta projektu paredzēts izskatīt 8.martā, kas nodrošinātu tā stāšanos spēkā 1.aprīlī, iepriekš skaidroja atbildīgās komisijas vadītājs. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē