Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kučinskis uzskata, ka Ušakovam būtu jāatkāpjas

Premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS) intervijā LTV raidījumam Rīta panorāma norādīja, ka Rīgas mēram Nilam Ušakovam (Saskaņa) būtu jāatkāpjas, bet viņš Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavoto likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu neiekļaus valdības darba kārtībā, kamēr to nebūs izvērtējuši juristi.

Kučinskis atzina, ka vēl nav iepazinies ar visu VARAM sagatavoto likumprojektu atzinumiem. Viņš vēlas iegūt pārliecību, ka sagatavotais dokuments ir likumīgs. 

"Varbūt, ka mana valdība ir pēdējā, kura ievēro tiesiskumu, bet mēs to ievērosim," sacīja Kučinskis, skaidrojot, ka Rīgas dome ir vēlētāju izraudzīta pašvaldība, nevis viena konkrēta amatpersona ar politisko atbildību.  

Taču premjers uzskata, ka Ušakovam būtu jāatkāpjas no Rīgas domes priekšsēdētāja amata. Viņaprāt, bez domes priekšsēdētāja ziņas nevar notikt tik liela mēroga likumpārkāpumi, kuri saistībā ar KNAB izmeklēšanu nākuši gaismā pēdējo divu nedēļu laikā

Jau vēstīts, ka saistībā ar Rīgas satiksmes korupcijas skandālu pirmdien par atkāpšanos no amata paziņoja vicemērs Andris Ameriks (GKR). Viņš skaidroja, ka šādu soli sper, jo apstākļos, kad notiek izmeklēšana par konkrētiem likumpārkāpumiem Rīgas domē, viņa, Rīgas domes un GKR reputācija ir apdraudēta.

Top komentāri

:)
:
Interesanti,kāpēc tu,zaļzemniek,neuzskati,ka narkomānam un korumpantam truksnim arī būtu jāatkāpjas? Puzes punduris neļauj,vai kā?
Reņģēdājs
R
Kučinskis - trubas zemnieks ( nospiežot stopkrānu likumprojektam) piesedz Ušaku. "Saskaņa" piesedz citu trubas zemnieku Truksni. Tu man - es tev. Nožēlojami ...
rekur 2
r
Atkāpās 2 iekšlietu ministri - Kristovskis -94.- cietumn. bēgš., Turlajs -97.- Talsu traģēd.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē