Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Levits: Jāpalielina starptautiskais spiediens uz Krieviju

Starptautiskajai sabiedrībai ir jāpalielina spiediens uz Krieviju, starptautiskās Krimas platformas otrajā samitā uzsvēra Latvijas prezidents Egils Levits.

Prezidenta kancelejā informēja, ka Levits kopā ar citiem pasaules valstu un valdību vadītājiem, starptautisko organizāciju pārstāvjiem piedalījās Starptautiskās Krimas platformas otrajā samitā, kuru virtuāli rīkoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Mēs šajā cīņā esam kopā ar Ukrainu. Latvija sniedz visu iespējamo atbalstu, bet mums visiem ir jādara vēl vairāk. Militārais, finansiālais un humānais atbalsts ir būtisks. Taču mums ir arī jāpalielina starptautiskais spiediens uz Krieviju," norādīja Levits.

Latvijas politiķis uzskata, ka ir jāsadarbojas ar starptautiskajiem partneriem visā pasaulē, lai panāktu viņu izpratni un atbalstu Ukrainai - jāpastiprina sankcijas, jāierobežo Krievijas iedzīvotāju ceļošana ārpus Krievijas, jo tiem, kuri atbalsta agresiju, nevajadzētu baudīt izklaides braucienus Eiropā.

"Mums ir jānosoda jebkurš Krievijas mēģinājums ar spēku integrēt Ukrainas teritorijas daļas. Mums vienmēr ir jāatbalsta Ukrainas neatkarība, suverenitāte un teritoriālā integritāte tās starptautiski atzītajās robežās," turpināja Levits.

Krimas platformas stingrā apņemšanās ir neatzīt Krievijas nelikumīgo Krimas aneksiju. Prezidents uzsver, ka tas ir svarīgi, jo Latvijas gadījumā tas ļāva Latvijai atjaunot neatkarību pat pēc 50 okupācijas gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē