Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Levits pateicas Latvijas aizsardzības spēkiem par profesionalitāti un disciplīnu

Valsts prezidents Egils Levits pateicas Latvijas aizsardzības spēkiem par profesionalitāti un disciplīnu, to šodien Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas deklarācijas pieņemšanas 32.gadadienai veltītās militārās parādes laikā Saldū sacīja Levits.

Levits tautas vārdā pateicās Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS), robežsargiem, policistiem, ugunsdzēsējiem un glābējiem, par dienestu, profesionalitāti un disciplīnu.

Levits pauda, ka viņi sargā Latvijas valstiskumu un teritorijas neaizskaramību, un uzsvēra, ka valsts ir nācijas pašnoteikšanās gribas augstākais piepildījums.

"Jūs sargājat arī mūsu valsts un tautas identitāti un vērtības, pasaules redzējumu, kas izriet no mūsu kultūras un kopīgi piedzīvotās vēstures," pauda Valsts prezidents, norādot, ka NBS un citu minēto institūciju pārstāvji sargā Latvijas pilsoņu drošību, mieru, brīvību, kas ir "cēls un svēts uzdevums".

Ukrainas tautas cīņa par savas valsts brīvību un neatkarību parāda, cik nozīmīgi katras valsts pastāvēšanai ir bruņotie spēki, kurus atbalsta iekšējie dienesti un visa sabiedrība. Krievijas iebrukums Ukrainā tāpat parāda, ka arī 21.gadsimtā Eiropā savu valsti var nākties aizstāvēt ar ieročiem rokās, akcentēja valsts pirmā persona.

Levits uzsvēra, ka NATO apliecināja, ka tiks aizstāvēts ikvienas dalībvalsts zemes katrs kvadrātmetrs. NATO komandieri pašlaik izstrādā patstāvīga un pilnvērtīga militārā spēka izvietošanu alianses Austrumu flangā, tajā skaitā Baltijas reģionā, tāpēc esam sākuši meklēt vietu jaunai NATO spēku bāzei, norādīja Valsts prezidents.

Viņš skaidroja, ka šai bāzei būs atturēšanas nolūks, reizē ievērojami tiks pastiprināts kaujas gatavības līmenis, tāpat Baltijas drošību stiprinās "ļoti iespējamā un ļoti gaidītā" Somijas un Zviedrijas iestāšanās NATO.

Līdzdalība pasaules visspēcīgākajai aliansei uzliek arī pienākumus, tādēļ svarīgi, ka NBS, iekšlietu dienesti un glābēji ir labi apmācīti, apgādāti un darbojas profesionāli, atzīmēja Valsts prezidents.

Latvija izjūt solidaritāti ar Ukrainai, atbalsta to visos iespējamos veidos, arī ar ievērojamu militāro atbalstu, pauda Levits.

Kā ziņots, šodien Latvijā un citviet pasaulē tiek svinēta Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas deklarācijas pieņemšanas 32.gadadiena.

1990.gada 4.maijā 138 no 201 Augstākās padomes deputāta pieņēma deklarāciju "Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē