Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Lielo pilsētu pārstāvji: Nekavējoties jārisina veselības speciālistu trūkums reģionos

Veselības speciālistu trūkums reģionos ierobežo pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem, kam nekavējoties ir nepieciešams risinājums, pēc tikšanās ar veselības ministri Ilzi Viņķeli (A/P) norāda Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) izpilddirektors, Saeimas deputāts Viktors Valainis (ZZS).

Kā aģentūru LETA informēja LLPA pārstāvis Kaspars Līcītis, asociācija tikšanās reizē ar veselības ministri pārrunājusi reģionālo slimnīcu darbību.

"Kopumā tikšanos ar veselības ministri mēs raksturotu ar pluss zīmi. Veselības ministre apliecināja savu ieinteresētību būtisku veselības aprūpes problēmu risināšanā, no kurām lielo pilsētu vadītājus visvairāk satrauc finansējums reģionālo slimnīcu darbībai. Otrs ļoti svarīgs jautājums, kas jārisina nekavējoties, ir veselības speciālistu trūkums reģionos, kas ierobežo slimnīcu attīstību un pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem," pauda Valainis.

Ar Viņķeli pārrunāta reģionālo slimnīcu darbība un pārvaldība, tajā skaitā finansējuma jautājums. Veselības ministre esot uzsvērusi, ka valdības neapstrīdama prioritāte ir veselības aprūpes finansējums un ka galvenais izaicinājums saistīts ar ātrumu, kādā iedzīvotajam iespējams saņemt pakalpojumu. Ministre esot uzsvērusi, ka nepieciešamie līdzekļi reģionālo slimnīcu darbam šī gada budžetā tiks atrasti.

Tikšanās laikā tika pārrunāts ministres priekšlikums sākt reģionālo slimnīcu ārstniecības tarifu pārskatīšanu, lai tie atspoguļotu pakalpojumu pašizmaksu, informēja LLPA pārstāvji. Pēc Viņķeles teiktā, tas ļautu saprast, cik daudz naudas reāli trūkst slimnīcu pakalpojumu izmaksu segšanai no valsts līdzekļiem, un nodrošinātu veselības aprūpes pakalpojumu pašizmaksas caurskatāmību ārstniecības iestādēs, pavēstīja Līcītis.

Tāpat ministre esot informējusi, ka turpināsies darbs pie konkrētu kvalitātes rādītāju izstrādes slimnīcām. Tika apspriesta arī valdības deklarācijā iekļautā pakāpeniskā atteikšanās no kvotu sistēmas veselības aprūpē.

Top komentāri

Maksājiet normālas al;gas
M
tad arī mediķu būs gana
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē