Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Linkaits pagaidām neredz vajadzību valstij sniegt finansiālu atbalstu airBaltic

Neskatoties uz atceltajiem lidojumiem un nepieciešamību uz laiku samazināt darbinieku skaitu, nacionālās lidsabiedrības airBaltic pozīcija aviācijas nozarē ir spēcīga un finansiāls atbalsts no Latvijas valsts tai nav vajadzīgs, aģentūrai LETA teica satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Kā ziņots, jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības dēļ airBaltic atcēlis 580 reisus un īslaicīgi pārtrauks darba attiecības ar līdz pat 250 darbiniekiem.

"Latvijas aviācijas nozare ir spēcīga un konkurētspējīga, līdz ar to arī airBaltic pozīcija ir spēcīga un nekādas finansiāli stimuli šai jomā nav vajadzīgi," teica Linkaits.

Ministrs katru nedēļu tiekas ar lidsabiedrības pārstāvjiem, lai pārrunātu šos jautājumus. "Sekojam līdzi notikumu attīstībai gan Eiropā, gan Latvijā un Satiksmes ministrija ir pilnībā informēta par airBaltic paveiktajiem un plānotajiem pasākumiem," teica ministrs. 

Linkaits uzsvēra, ka lidsabiedrībai nenoliedzami būs zaudējumi, tāpat kā visiem citiem aviācijas nozarē, tomēr airBaltic esot gana spēcīga kompānija.

Tāpat satiksmes ministrs teica, ka seko līdzi savām pakļautības iestādēm un nozarēm, un jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 ietekmei uz to attīstību. Viņš norādīja, ka tiekas gan ar aviācijas, gan pasta, gan tranzīta nozares pārstāvjiem, lai pārrunātu Covid-19 radīto ietekmi, piebilstot, ka tādēļ viņam ir sagatavota informācija, ko, ceturtdien, tiekoties ar Ministru prezidentu, viņam nodot.

Jautāts, vai jau ir kādas konkrētas jomas, kurām varētu vajadzēt finansiālu atbalstu, Linkaits atbildēja, ka par konkrētiem pasākumiem lems valdība. "Vīrusa izplatībā ietekmēs ne tikai iedzīvotāju veselību bet arī Latvijas ekonomiku, kā arī uzņēmumu un valsts nodokļu ieņēmumus. Kā ekonomists saredzu, ka Latvijas ekonomikai šīs būs viens no grūtajiem gadiem," teica satiksmes ministrs. 

Jau ziņots, ka Covid-19 izplatības dēļ airBaltic laika posmā no 23.marta līdz 31.maijam ir atcēlusi kopumā 580 lidojumus. Savukārt atcelto lidojumu dēļ lidsabiedrība uz laiku samazinās darbinieku skaitu par līdz pat 250 cilvēkiem. Galvenokārt, darbinieku samazināšana attieksies uz lidmašīnu apkalpojošo personālu. Lidsabiedrība centīsies rast brīvprātīgus risinājumus, pārbaudes laika saīsināšanu, piedāvās bezalgas atvaļinājumus vai arī īstenos darba uzteikšanu. airBaltic darbinieki par šiem plāniem šodien informēti darbinieku ārkārtas sanāksmē. 

Tāpat ziņots, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) otrdien, 10.martā, izdeva rezolūciju, atbilstoši kurai finanšu, ekonomikas, satiksmes un zemkopības ministriem piecu darba dienu laikā ir jāiesniedz vērtējums par jaunā koronavīrusa radītās slimības Covid-19 izplatības ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību. Ministru prezidents ir lūdzis iesniegt arī iespējamos attīstības scenārijus Covid-19 izplatības ietekmei uz Latvijas ekonomiku. Līdzīgu lūgumu Kariņš ir nosūtījis arī Latvijas Bankas prezidentam Mārtiņam Kazākam.

Vienlaikus Ministru prezidents ceturtdien, 12.martā, ar Latvijas Bankas prezidentu un atbildīgajiem ministriem izvērtēs Covid-19 izplatības radītās sekas uz ekonomiku un konkrētu rīcību Latvijas uzņēmēju atbalstam.

2019.gadā airBaltic pārvadāja kopumā 5,049 miljonus pasažieru. 

airBaltic nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 70 galamērķiem, kā arī airBaltic piedāvā tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas. Latvijas valstij pieder 80,05% airBaltic akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam Aircraft Leasing 1 - gandrīz 20% akciju.

 

Top komentāri

wtf?
w
Banānu Republikā viss pa vecam. air Baltic vadītājs saņem gada algu viena miljona eiro apmērā,un valsts vēl sniegs finansiālu atbalstu kompānijai !!!
purpur
p
Tur visi tādi ar balto spieķi,vēl nesaprot ,ka jāatceļ visi pasākumi,jāslēdz robežas,skolas un t.t.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē