Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Linkaits: Transporta sektoram izšķiroši svarīga ir koordinēta ES rīcība

Eiropas transporta sektoram ir nepieciešama Eiropas Savienības (ES) koordinēta pieeja un regulāra informācijas apmaiņa, piedaloties neformālajā ES Transporta ministriju videokonferencē paudis satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Viņš atgādinājis, ka nozare strādā ārkārtējas situācijas apstākļos, virkne dalībvalstu pieņem atkāpes no regulējuma par transportlīdzekļu vadīšanas un atpūtas laiku, bet Latvijas pozīcija ir skaidra - atkāpes būtu jānosaka vienoti ES līmenī, lai atvieglotu darbu kravu pārvadātājiem.

Ministrs klāstījis, ka transporta sektoram pašlaik svarīgs uzdevums ir nodrošināt operatīvu kravu plūsmu pāri robežām, kas iedzīvotājiem ir slēgtas. Īpaši būtiski ir nodrošināt kravu pārvadājumu nepārtrauktību pārtikas un medicīnas precēm.

"Diemžēl situācija uz Polijas robežas ir kritiska, un ir nepieciešams nekavējoties rīkoties, lai, ievērojot nepieciešamos piesardzības pasākumus, kravu kustība notiktu," uzsvēris Linkaits.

Transporta ministri videokonferencē uzsvēruši, ka vīrusa izraisītā globālā ekonomiskā krīze būtiski ietekmēs visu transporta sektoru, bet jo īpaši aviāciju. Satiksmes ministrs informējis kolēģus, ka ārkārtējās situācijas dēļ Latvijā atcelti visi starptautiskie pasažieru pārvadājumi un iespējami ir tikai izņēmuma reisi Latvijas valstspiederīgo repatriācijai no citām valstīm. Tāpat zem jautājuma zīmes ir nozīmīgākie investīciju un attīstības projekti aviācijas nozarē Latvijā.

"Ir nepieciešami līdzvērtīgi konkurences apstākļi, kā dalībvalstis mazina darbinieku atlaišanas aviosabiedrībās. Līdz ar to Latvija aicina Eiropas Komisiju (EK) rast līdzekļus un risinājumus, lai visas ES valstis varētu sniegt līdzvērtīgu atbalstu aviācijas sektoram - gan savā valstī reģistrētajām aviokompānijā, gan lidostām un saistītajiem uzņēmumiem, kur tas nepieciešams," teicis Linkaits.

EK Transporta komisāre Adina Veleana videokonferencē solījusi aktīvu rīcību, lai paustu atbalstu dalībvalstīm, tai skaitā informācijas apmaiņā, bet pats galvenais ir nodrošināt ES iekšējā tirgus funkcionēšanu - kravu pārvadājumiem ir jānotiek netraucēti un valstīm ir jānosaka speciāli koridori kravu plūsmai.

Top komentāri

Mazais Gunča
M
Un atkal Igauņi parāda ,ka ir tālredzīgāka tauta nekā Latvieši ! Kamēr Latvijas ierēdņi grib vienoties ar poļiem un leišiem par kravas transporta kustību caur šīm valstīm ,igauņi jau sen sapratuši poļu panu vēlmi , izcelt savu varenumu, un necer bet rīkojas .Tiek organizēti pārvadājumi pa jūru ,apejot panu valdījumus ! Mūsējie attapsies kad veikali būs tukši .
Peksis
P
Ļ.Cien satiksmes ministr, vēršos pie jums kā pie valstij 80% piedrošas akciju sabiedrības Air baltic pārvaldnieka. Nu kad Jūs beidzot tiksiet galā ar uzticību sen zaudējušo vadītāju M.Gausu?
klusais
k
Tad nu savu neizdarību uzvelsim citiem :) normāls, tipisks kekss...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē